Deel dit artikel
-

Zalando zet cijfers Docdata onder druk

De omzet en het bedrijfsresultaat van het e-commercebedrijf Docdata zijn in het derde kwartaal van 2013 gedaald ten opzichte van 2012, deels doordat men minder doet voor zijn grootste klant Zalando.

Vanuit eigen magazijnen in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië verzorgt Docdata logistieke diensten voor onder meer bol.com, V&D en Zalando. Maar er zijn ook nog andere actviteiten zoals online betalingen en webshop management.

Docdata is somber over het vierde kwartaal. Dat komt door een aangekondigde teruggang in de dienstverlening aan de grootste klant in Duitsland, Zalando. Het aandeel in de totale omzet is gedaald van 37 procent over het eerste halfjaar 2013 naar 30 procent over de eerste drie kwartalen van 2013. Die daling was overigens verwacht.

Over het gehele jaar 2013 hoopt Docdata naar verwachting toch een omzetstijging realiseren. Ook voor bedrijfsresultaat en nettowinst verwacht het management over het gehele jaar 2013 een verbetering ten opzichte van 2012 als gevolg van de flink betere resultaten van het bedrijfsonderdeel IAI industrial systems.

In het derde kwartaal 2013 zijn bedrijfsactiviteiten opgestart in Polen en zijn de activiteiten in Italië onder rechtstreekse verantwoordelijkheid gekomen van de nieuwe vennootschap Docdata Italy Srl., gevestigd te Milaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond