Industry Wire

Geplaatst door Gaslicht.com

De winnaars van de Gaslicht.com Award 2022

Het zijn roerige tijden op de energiemarkt. Medio oktober vorig jaar stegen de energieprijzen explosief. Vele huishoudens werden sindsdien opgeschrikt door torenhoge energierekeningen en de overheid moest ingrijpen. Verschillende energieleveranciers vielen om. Anderen moesten alles op alles zetten om kwaliteit, continuïteit en service op peil te houden. De rust lijkt enigszins wedergekeerd, maar van stabiliteit in de markt is nog geen sprake. In een uitdagend landschap met tientallen aanbieders wil iedereen bij de beste horen. De Gaslicht.com Award reikt elk jaar een award + oorkonde uit aan de 3 beste energieleveranciers. Wie zijn dit jaar de winnaars?

HET BRONS GAAT NAAR…
De nummer 3 van de Gaslicht.com Award 2022 is geworden: Vandebron, met een rapportcijfer 8,4. Vorig jaar eindigde het Amsterdamse zusterbedrijf van Essent ook al op de derde plek, het jaar daarvoor vielen ze buiten de top 3.

HET ZILVER GAAT NAAR…
De nummer 2 van de Gaslicht.com Award 2022 is geworden: Pure Energie, met een rapportcijfer 8,5. Vorig vloog op het hoofdkantoor van de energieleverancier uit Eschede de confetti rijkelijk door de lucht, ze werden toen eerste. Nu dus tweede, een prijs die ook enthousiast wordt ontvangen.

HET GOUD GAAT NAAR…
De nummer 1 van de Gaslicht.com Award 2022 is geworden: Greenchoice, met een rapportcijfer 8,8. Greenchoice won de award al acht keer op rij, maar werd vorig jaar onttroond door Pure Energie. Dit jaar maakt het Rotterdamse energiebedrijf een comeback en pakken ze voor de negende keer goud. Een hele knappe prestatie.

Reactie Greenchoice: “We zijn er trots op dat we na de tweede plek van vorig jaar, maar bovenal in deze extreem roerige periode op de energiemarkt, opnieuw door Gaslicht.com zijn verkozen tot beste energieleverancier! Met alle collega’s binnen Greenchoice hebben we ons ervoor ingezet om dit jaar een nog beter resultaat neer te zetten. We zijn superblij dat onze klanten dit ook opgemerkt hebben!”

HOE KOMT DE GASLICHT.COM AWARD TOT STAND?
Het bepalen van de winnaars gaat niet over één nacht ijs. Het onderzoek van de Gaslicht.com Award kent vier pijlers. De bevindingen zijn afkomstig van √ geverifieerde reviews van overstappers via onze energievergelijkers. Daarnaast van ons jaarlijks √ klanttevredenheidsonderzoek waarin overstappers 7 maanden na hun aanmelding gevraagd wordt naar hun ervaring. Ook hebben we eigen √ Gaslicht.com criteria opgesteld waarop een leverancier wordt getoetst. Maandelijks geven we een cijfer voor prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice en contractvoorwaarden. Tot slot wordt gekeken naar het aspect √ duurzaamheid. Elk aspect telt voor een kwart mee in het eindoordeel.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht