Industry Wire

Responsive webdesign onmisbaar bij digitale dienstverlening

Rotterdam, 3 februari 2014 – Een responsive design van de gemeentelijke frontoffice is onmisbaar wanneer de decentralisaties binnen het sociale domein zijn doorgevoerd. Gemeenten doen een beroep op de zelfredzaamheid van burgers, zodat zij op eigen houtje informatie kunnen vinden en verwerken en aanvragen kunnen doen. Om burgers hierin optimaal te faciliteren is het noodzakelijk dat informatie altijd en via ieder apparaat bereikbaar is. Dat stelt SIMgroep, e-dienstverlener voor gemeenten, in haar laatste whitepaper.

Om te oriënteren en informatie te vinden over de toptaken is het belangrijk dat burgers via alle digitale frontofficekanalen bediend kunnen worden, of het nou de website is, social media, een app of het eerstelijns KCC. Het is essentieel dat burgers én medewerkers alle fasen van een bepaalde aanvraag op hun smartphone of tablet kunnen doorlopen. Door te kiezen voor responsive webdesign wordt er één website ontworpen die zich aanpast aan het apparaat en het gedrag van de gebruiker. De bezoeker krijgt dus altijd dezelfde content, alleen de presentatie en bediening past zich aan het apparaat aan.

“Wanneer gemeenten inspelen op de zelfredzaamheid van de burger en 24/7 bereikbaarheid, kunnen de digitale mogelijkheden niet achterblijven”, stelt Andrew Harijgens, WIZ-specialist bij SIMgroep. “Ook de trend Bring Your Own Device, waarbij medewerkers en burgers steeds vaker gebruikmaken van andere apparaten dan een desktop, is hierbij van belang. Responsive design van de digitale frontoffice levert gemeenten besparingen op, aangezien burgers werk uit handen nemen. Wanneer zij overal, altijd en via elk device toegang hebben tot de dienstverlening, kunnen zij meer zelf regelen zonder tussenkomst van ambtenaren. Een win-win situatie.”

Een whitepaper over het inrichten van e-dienstverlening rondom de decentralisaties is hier te downloaden: http://www.simgroep.nl/simeform.php?form=0047077683d7227883ed50723ae83ec671dcfddae164a30

———————-

Over SIMgroep
SIMgroep biedt oplossingen voor de e-gemeente, zoals het inrichten van een Digitaal Loket, midoffice en KCC. De oplossingen zijn geheel toegespitst op de benodigde functionaliteiten voor de gemeentelijke frontoffice van nu en de toekomst. De plek die de website inneemt binnen de gemeente wordt steeds belangrijker.

SIMgroep is op 4 februari 2000 ingeschreven als Segment Interactieve Media in het register van de Kamer van Koophandel. Sinds die tijd kent de organisatie een ongekende groei, waardoor zij zich marktleider in de gemeentelijke markt mag noemen. Meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten communiceert met oplossingen van SIMgroep met haar burgers. SIMgroep heeft meer dan 80 medewerkers en het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Meer informatie: www.simgroep.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht