Groninger Web11 conferentie epicentrum internettechnologie van de toekomst

Op 25 september spreken toonaangevende software ontwikkelaars, wetenschappers, ingenieurs en ondernemers op de Web11 conferentie in Groningen over de technische uitdaging die komen kijken bij de revolutionaire ontwikkeling en rondom ‘internet of things’, artificial intelligence, Bitcoin en blockchain technologie, en peer-to-peer technieken.
Nu deze ontwikkelingen in een stroomversnelling zijn geraakt zien ontwikkelaars en ondernemers kans om het internet radicaal te vernieuwen en daardoor beter, veiliger en sneller te maken. De keynote wordt verzorgt door internationale topspreker Andreas M.Antonopoulos, die in zal gaan op cryptocurrencies en blockchains en de mogelijkheden die zij bieden voor de implementatie van Web11.
Steeds meer apparaten en entiteiten zijn digitaal met elkaar verbonden. Nieuwe internettechnieken maken het mogelijk dat iedere entiteit zelfstandig en rechtstreeks, zonder tussenkomst van derde partijen, met andere entiteiten en apparaten kan handelen om tot een veilige manier van uitwisselen te komen. Zo ontstaat een decentraal en democratisch netwerk als model voor deze nieuwe verbindingen. Deze veilige en schaalbare manier van uitwisselen moet gaan zorgen voor een toekomstbestendige infrastructuur. De Web11 conferentie zal met name aandacht besteden aan de onderliggende techniek en technische uitdagingen van dit netwerk.
De Web11 conferentie vindt dit jaar voor het eerst plaats op vrijdag 25 september in Het Paleis in Groningen. Tijdens de conferentie spreken toonaangevende ontwikkelaars, wetenschappers, ingenieurs en ondernemers over hoe de overgang naar deze nieuwe wereld het beste kan worden aangepakt. Naast regionale sprekers vanuit de Rijksuniversiteit Groningen, CEDEL en UMCG zal de internationale topspreker Andreas M.Antonopoulos de keynote verzorgen. De heer Antonopoulos is wereldwijd erkend als autoriteit op het gebied van Bitcoin en blockchain technieken en visionair op het gebied van monetaire en economische vernieuwing.
Web11 heeft specifiek voor Groningen gekozen vanwege goede aansluiting bij de bruisende developers en start-up scene van de stad, maar ook de goede band met en tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Al eerder werd op deze wijze de landelijk bekende Python conferentie voor ontwikkelaars (PyGrunn) opgezet.
Het congres wordt georganiseerd door Media2B met partners als de gemeente Groningen, City of talent, HackerOne, Into Bitcoin en een groot aantal technologie enthousiastelingen met een gedeelde missie. Kaarten (35 euro) kunnen gekocht worden op web11.org.
Foto: Chris Combe (cc)
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.