-

Shopper wil mobiel, maar blijft kritisch (infographic)

Voor het vijfde jaar op rij heeft Cognizant samen met RIS News de Shopper Experience Study uitgevoerd. En wel onder ruim 5.300 consumenten. Mobiel is de trend, maar tevreden is de shopper niet.
 
De trends? Niet verrassend wordt mobiel een steeds belangrijker kanaal voor online verkoop. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de consumenten wel eens een aankoop via zijn mobiele apparaat heeft gedaan. Slechts 45 procent van hen is tevreden over de mobiele winkelervaring.

Ongeveer 86 procent van de shoppers gebruikt regelmatig social media-kanalen. Van de respondenten reageert 63 procent negatief op retailers die social media inzetten om aankopen te beïnvloeden, producten aan te bevelen of deals te delen.

Ruim twee derde zegt geen persoonlijke informatie te willen delen via sociale netwerken. Ze reageren wel veel positiever op gepersonaliseerde boodschappen in vergelijking met massale marketingboodschappen. Het is zelfs zo dat meer dan de helft van de respondenten reageert op een persoonlijke benadering wanneer hierin betere dienstverlening wordt aangeboden.

Zo’n 62 procent van de consumenten ziet naar eigen zeggen voordeel in een loyaliteitsprogramma.

Cognizant

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond