What's new

Top stories

Al honderd ondertekenaars voor digitaal manifest creatieve industrie

De open brief die dertig organisaties uit de creatieve industrie aan het nieuwe te vormen kabinet heeft gericht, met daarin 17 maatregelen genoemd om de digitalisering van Nederland te stimuleren, is inmiddels door honderd grote en kleine bedrijven, organisaties en omroepen ondertekend.


Storefront: boek retailruimte net zo gemakkelijk als een hotelkamer

“Wij willen de deur openzetten voor elk idee,” zegt Mohamed Haouache, CEO en medeoprichter van Storefront: de Booking.com voor winkelruimte. De ondernemer van Franse origine merkte dat de leegstand ook na de economische crisis bleef toenemen. Hij zag zijn kans schoon en besloot winkelruimte voor de korte termijn te verhuren aan e-commerce bedrijven, artiesten, ondernemers en winkeliers.


Ligo: het verdienmodel in de advocatuur op de schop

De advocatuur heeft heel wat inefficiënties doordat digitalisering veelal buiten de deur wordt gehouden, merkte Wendy Bogers in haar carrière als advocaat. Dat moest anders en daarom richtte zij anderhalf jaar geleden Ligo op. Wat houdt haar supersnelle en voordelige juridische dienstverlening in?


Kaliber: ‘Experimenteer. Los niet-bestaande problemen op’

Een interactief skatepark, de wekker die je alleen uit kunt zetten door ernaar te glimlachen en een slimme koelkast die uit zichzelf paniek-GIFjes stuurt via de mail: het is een greep uit de ‘uitvindingen’ van Kaliber Interactive. Je moet het experiment omarmen, vertelt de eigenaar van het interactieve bureau Ronald van Schaik op The Social Conference. ‘Je leert er veel van om niet bestaande problemen op te lossen. En wat we van ver halen passen we met realiteitszin toe op de echte vraagstukken.’


Nederlands 50 meest inspirerende vrouwen in Technologie van 2017

De organisatie Inspiring Fifty maakt vandaag Nederlands 50 meest inspirerende vrouwen in technologie bekend, een lijst die vooral inspiratie en aspiratie moet oproepen bij meisjes en vrouwen die in de technologiesector willen werken. “Want ‘You can’t be, what you can’t see”, vat jurylid Janneke Niessen beknopt het doel te tonen.


Cegeka, KPMG en Microsoft bundelen krachten voor blockchain

Cegeka, KPMG en Microsoft gaan in Nederland samenwerken om de dienstverlening op basis van blockchain-technologie verder te professionaliseren. Met blockchain kunnen op een veilige manier transacties worden verricht zonder dat daar een derde partij, zoals een bank of een notaris, aan te pas komt.


Artificial Solutions: mensachtige gesprekken met slimme technologie

Een slimme digitale klantenservice: het lijkt een trend te worden. Steeds meer bedrijven verlagen kosten en verhogen klanttevredenheid met slimme chatbots en geautomatiseerde callcenters. Lawrence Flynn – CEO van Artificial Solutions – vertelt hoe zij een stapje verder gaan door hun digitale klantenservice te leren om menselijke gesprekken te begrijpen.


Meer artikelen in Innovatie

Nieuwsbrief