-

(eWeek) ‘E-business eindelijk volwassen aan het worden’

Van 3 tot en met 8 november 2014 staat onze hoofdstad in het teken van de Amsterdam eWeek, waar (inter-)nationale vertegenwoordigers uit de online industrie elkaar ontmoeten tijdens verschillende events. Directeur Dré Kampfraath: “We verwachten zo’n 10.000 bezoekers”.

Het evenement stond vorig jaar nog bekend onder de naam Emerce eWeek. “We zijn vorig jaar voorzichtig begonnen. We merken aan alles dat er een enorm potentieel is. We zijn nu twintig jaar bezig met internet en je ziet dat de e-business eindelijk volwassen aan het worden is. De online industrie is aan het groeien en het is goed dat we elkaar op de Amsterdam eWeek kunnen ontmoeten.”

Wereldwijd worden veel interessante bijeenkomsten georganiseerd. In Dublin wordt de Summit gehouden en daarnaast bestaan ook nog LeWeb (Parijs) en SXSW (Austin). Op welke onderdelen onderscheidt de Amsterdam eWeek zich ten opzichte van deze andere evenementen? Dré Kampfraath: “De andere events zijn wat wilder en vooruitstrevender. Bij de Amsterdam eWeek staat de e-business centraal. Dat past bij Nederland en de soort mensen die wij zijn.”

Directeur Dré Kampfraath heeft grote ambities als het gaat om de Amsterdam eWeek. “We gokken op 10.000 bezoekers. We hebben 25 events in deze week. Uit heel Europa komt men bij elkaar om te praten over nieuwe ontwikkelingen. Tijdens The Facebook Conference komt Facebook vertellen wat de belangrijkste cases zijn. Laat ik ook het event eHealth niet vergeten. Dat is ook een business aan het worden. We hebben ook nog een Cross Media Café en we organiseren de ThingsCon, die uit Berlijn komt. Zo zie je dat we eigenlijk het hele landschap rondom e-business meepakken. Alle evenementen tijdens deze week vallen onder de paraplu van het nieuwe zakendoen.” Volgens is Dré Kampfraath is Emerce eDay de parel van de Amsterdam eWeek. “Daar komen de meest fantastische mensen. We hebben bijvoorbeeld Porter Erisman van Alibaba die daar komt spreken.”

Het evenement richt zich grofweg op drie verschillende doelgroepen. “Je hebt de echte e-business en we onderscheiden ook nog het segment ventures. Het internet kent het fenomeen van mensen die binnen vijf jaar een goed idee omzetten in een multinational. In dit verband kun je ook denken aan Rockstart, Startupbootcamp en NextStage. We hebben bijvoorbeeld ook Anne Donker, die in San Francisco de Nederlandse startups helpt. De derde groep die we onderscheiden noem ik de nieuwe golf. Dat zijn mannen die bezig zijn met 3D-printers en dat soort dingen. Die zelfstandig een industrie in spullen bouwen.”

Waar moet ik zijn voor de Amsterdam eWeek? “De meeste locaties zitten rondom het IJ in Amsterdam. We hebben bijvoorbeeld ook bijeenkomsten op de Herengracht en de Kromhouthal, waar eDay wordt georganiseerd. Daarnaast geven we ook openbare collega’s op Vrij Universiteit van Amsterdam. En in Pakhuis De Zwijger komt Michael B. Johnson van Pixar Animation Studios ook een presentatie houden.”

“We houden het event van 3 tot met 8 november 2014 in Amsterdam. Allemaal komen dus.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond