-

Emerce Conversion: A/B-testen levert veel te weinig informatie op

Binnen conversie-optimalisatie wordt veel dom onderzoek gedaan; niet alleen worden veel testen herhaald die anderen al prima hebben uitgewerkt, ook is het klassieke A/B-testen veel te beperkt, betogen Karl Gilis (AGConsult), Ton Wesseling (Online Dialogue) en Hazjier Pourkhalkhali (Optimizely) tijdens Emerce Conversion. En waarom stopt Tony Chocolonely eigenlijk pure chocola in een blauwe verpakking, en melkchocolade in een rode?

Tachtig procent van de testen wereldwijd is A versus B. Maar aan het eind van de dag vraag je je af of het idee verkeerd was, of alleen de vorm. Belangrijk is om veel variaties te testen. “Bedrijven die vier of meer varianten testen, tonen echt ownership. Dan heb je veel meer inzichten om te optimaliseren. Bij A versus B weet je dat gewoon niet. Als je meer variaties probeert, gaat je succesratio met wel veertig procent omhoog”, betoogt Pourkhalkhali.

Karl Gilis: “Onderzoek is de basis. Ik vind dat er ook een heleboel dom onderzoek wordt gedaan, er wordt soms gedaan alsof er binnen CRO geen best practices zijn, en dat je alles zelf moet onderzoeken. Maar die zijn er wel, gebruik die ook.”

Pourkhalkhali vult aan: “Zorg ervoor dat je telkens pijnpunten van de klant fixt, en richt je niet op die coole features die je misschien wel zou willen op je site. Je verdient karmapunten als je irritatie bij de klant weghaalt.”

Het hele gesprek kun je hieronder beluisteren én bekijken;

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond