-

Hét technologieplatform voor digitaal betalingsverkeer – en meer…

De vroege keuze voor een cloud-based oplossing heeft het zich snel ontwikkelende Payconiq geen windeieren gelegd: dankzij de efficiënte schaalbaarheid vormt hun technologie nu het platform van alle toekomstige iDeal-diensten.

Payconiq, met name in België en Luxemburg alomtegenwoordig dankzij hun QR-betaalapp, veranderde in 2021 radicaal van strategie. De b2c-activiteiten in Nederland werden stopgezet om voorrang te geven aan het verwerken van alle betalingen voor iDeal en het ontwikkelen van iDeal 2.0. Deze move ‘from front-end to back-end’ resulteerde in aardig wat spin-off in Europa: ze kregen veel verzoeken om betaalplatforms te helpen hun portfolio te accelereren. Guido Vermeent, CEO van Payconiq International: “Banken hebben er belang bij hun business te laten groeien door middel van schaalbare platforms en innovatie. Omdat we al een aantal jaren b2c-ervaring hebben opgedaan met onze eigen betaaloplossing, zijn wij in een goede positie om partners die in die b2c-markt actief zijn, van het juiste advies en de daarbij behorende technologie te voor- zien. En inderdaad, die klanten waren eerder onze concullega’s, maar dat speelt nu geen rol meer.”

Payconiq heeft een cloud-based paymentplatform ontwikkeld, waarmee de klanten in verschillende disciplines kunnen worden ondersteund. Ze helpen met het bouwen van betaal-apps, ontwikkelen value added services, verzorgen processing, zoals voor iDeal, en hebben ook nog steeds de eigen, zeer succesvolle, QR-betaaloplossing. Klanten kunnen zelf kiezen van welke diensten ze gebruikmaken. Vermeent: “We zijn flexibel met grote innovatie kracht.w Komend jaar verwachten we meer dan een miljard betalingen te gaan verwerken – en dat worden er alleen maar meer. Betalen met je mobiel is inmiddels volstrekt normaal geworden. Met iDeal 2.0 – waar we nog niets over kunnen verklappen – zal dat allemaal nog eenvoudiger worden. Dat zal de e-commerce sector opnieuw een boost geven.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond