-

Start-up NearOnes: peer-to-peer netwerk voor hulp uit eigen buurt

Start-up NearOnes is opgericht in 2020 en zet een peer-to-peer netwerk op waarbij stadswoners elkaar kunnen helpen met klusjes of andere werkzaamheden. De eerste funding is binnen maar NearOnes zoekt nog naar meer angel-investeerders. 

Momenteel richt NearOnes zich op het opzetten en uitbouwen van een netwerk van Amsterdammers die graag anderen willen helpen, hulp nodig hebben of allebei. Zeven vragen aan Yvonne Greeuw, mede-oprichter van NearOnes:

1: Waar werken jullie op dit moment aan?

“Mijn mede-oprichters en ik werken nu aan NearOnes, een mobiele app waar mensen hulp kunnen krijgen bij ieder klusje van betrouwbare, gescreende mensen in de buurt. Wat ik nu doe is het platform in Amsterdam en omgeving laten groeien door meer geweldige nearones te screenen zodat ze taken op het platform kunnen uitvoeren en ik ben een video aan het maken voor onze kerstboomservice campagne!” 

2: Waar zie je de hoofdtoepassing?

“Wat we nu zien, is dat mensen zonder lokaal netwerk de app gebruiken om hulp te krijgen bij klusjes als schoonmaken, oppassen en verhuizen, maar ook bij meer willekeurige taken zoals het assisteren van iemands marathon op de fiets of het spelen van prinses Elsa op een kinderfeestje. In de nabije toekomst zien we dat zelfstandig wonende ouderen veel baat kunnen hebben bij betrouwbare, eenvoudige hulp in de buurt die makkelijk en snel oproepbaar is.” 

3: Wat is de impact van jullie bedrijf?

“Met NearOnes willen we ervoor zorgen dat niemand in de stad zich alleen voelt als ze wel een handje extra kunnen gebruiken. We brengen mensen van alle generaties en achtergronden met elkaar in contact en we dragen ook steeds meer bij aan vrijwilligersprojecten met onze gescreende nearones.” 

4: Hoe ver zijn jullie met NearOnes? 

“We hebben meer dan 6.000 geregistreerde gebruikers op de app en we groeien elke dag. De app wordt constant verbeterd om een ​​betere gebruikerservaring te garanderen en om nieuwe functies te testen. We ontvangen waardevolle inzichten van onze gebruikers en we enthousiasmeren steeds meer lokale ambassadeurs als mensen de app voor het eerst hebben gebruikt. Ons doel is om in juli 2021 seed-ready te zijn.” 

5: Wanneer ben je van plan om naar de markt te gaan?

“We zijn begin dit jaar gelanceerd, dus we zijn al actief op de markt!” 

6: Wie heeft er in jullie geïnvesteerd en naar wat voor soort investeerders ben je op zoek?

Holland Startup, een venture builder uit Utrecht, heeft vanaf het begin in ons geïnvesteerd. We zijn op zoek naar angels die graag met hen willen co-investeren in onze huidige 250.000 euro-ronde, zodat we naar de volgende fase kunnen groeien en vervolgens kunnen uitbreiden naar andere steden.” 

7: Wat zou de ideale match voor investeerders zijn?

“Idealiter hebben ze ervaring met het bouwen en schalen van peer-to-peer-marktplaatsen, maar het belangrijkste is dat ze geloven in en aansluiten bij onze visie.” 

[English version here]

* In samenwerking met Fundsup belichten we iedere donderdag beurtelings veelbelovende start-ups en early-stage investeerders. Hier vind je meer informatie over NearOnes voor investeerders

Over de auteur: Arjen Strijker is Oprichter en Chief Operations Officer bij Fundsup.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond