0
2.3k
Channel: Security

Je Apple hardware en software beveiligen? Gebruik deze best practices

Apple heeft veel geïnvesteerd in zijn beveiligingsfuncties en snel de leider is geworden in apparaat- en gegevensprivacy en -beveiliging. Toch is geen enkel besturingssysteem immuun voor beveiligingsproblemen. Een goed geplande cyberaanval of verkeerde download van malware kan het verschil maken. Dit betekent dat beheerders niet alleen snel op beveiligingsproblemen moeten reageren, maar proactief moeten beveiligen en monitoren.

De zes onderdelen van een veilige Apple omgeving

Deze whitepaper biedt handvatten en praktische tips voor een proactief beveiligingsbeleid voor je Apple hardware en software. De zes bouwstenen van een veilig Apple-systeemlandschap worden beschreven:

  1. Apple native security: alle besturingssystemen beschikken over Apple Native security. Een voordeel hiervan is een stabiele systeemarchitectuur en de mogelijkheid om een mobile device management (MDM) oplossing te implementeren.
  2. Het beveiligen van je apparaten: Eén van de eenvoudigste manieren om het beveiligingskader van een organisatie te beschadigen of de veiligheid van de eindgebruiker in gevaar te brengen, is via toegang tot een enkel apparaat. Lees in de whitepaper hoe je jouw Mac, iPad, iPhone en Apple TV kunt beveiligen.
  3. Data encryptie: Het encrypten van de data binnen je organisatie is van cruciaal belang. De beste zakelijke methode is om alle gegevens op apparaten te coderen. Lees in de whitepaper hoe je dit doet.
  4. Compliance monitoren: Een beveiligingssysteem is slechts zo goed als het zwakste punt. Voor de beste dekking moeten beheerders de apparaten van de organisatie controleren om ervoor te zorgen dat elk apparaat wordt bijgewerkt, de meest recente patches heeft ontvangen en de juiste coderingsopties heeft ingeschakeld.
  5. Applicatiebeveiliging en patchen: Het is van vitaal belang om te weten dat je applicaties geen malware of andere vijandige code bevatten. Als je jouw toepassingsbronnen niet kunt vertrouwen, brengt je de beveiliging in gevaar. Lees in de whitepaper wat de best practices op dit gebied zijn.
  6. Veilige implementaties: De eerste stap om veilige implementaties op al je apparaten te garanderen, is door je aan te melden voor het gratis Device Enrollment-programma van Apple.

Download het whitepaper

Wil je deze whitepaper bekijken?

Wil je deze whitepaper bekijken?

Log in met je Emerce Account of vul het formulier in.

Meld je gratis aan

Voordat je deze whitepaper download...

Meld je gratis aan om Emerce video’s, whitepapers, rapporten en meer content te bekijken.

Gebruik minimaal 8 tekens, één hoofdletter, getal en speciaal karakter.

Je kunt het document downloaden indien je akkoord gaat dat je gegevens worden verstrekt aan Jamf. Deze kan je benaderen. Je kunt je toestemming op ieder moment intrekken in overeenstemming met Jamf’s privacystatement. Daarnaast zet Emerce je gegevens in de Emerce database en stuurt je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de Emerce privacystatement.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Al een Emerce Account? Log hier in.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Je download staat klaar!

Klik op de knop om het document te downloaden.

Redactie Emerce