0
5.0k
Channel: Search

Verbeter je mobiele zoekopdrachten en navigatieontwerp

Het aantal mensen dat op mobiele apparaten winkelt, blijft jaar na jaar toenemen. Analisten voorspellen dat mobiele apparaten tegen 2022 bijna 50% van de e-commerce verkopen zullen genereren. Het is zelfs zo’n belangrijke bron van online verkeer geworden dat Google eerder dit jaar mobile-first indexering lanceerde. Dit betekent dat het algoritme dat ‘s werelds populairste zoekmachine support, nu prioriteit geeft aan mobiele prestaties en deze boven desktop plaatst bij het rangschikken van webpagina’s. Hier kunnen sites die mobiel design niet prioriteren mogelijk door worden benadeeld.

Om concurrerend te blijven in dit veranderende retail landschap, is het van belang dat een website een soepele gebruikerservaring biedt voor mobiele klanten. Een website aanpassen voor mobiel zoeken en navigeren zijn essentieel voor een positieve gebruikerservaring op mobiele apparaten.

Wanneer mobiele klanten een e-commerce site bezoeken, zijn veel van hen op zoek naar een specifiek product. Bezoekers verwachten snel producten te kunnen lokaliseren en hun aankoop af te ronden. Recent onderzoek suggereert dat maar liefst 59% van de smartphone gebruikers de voorkeur geeft aan mobiele websites waarmee ze snel aankopen kunnen doen.

Maar het optimaliseren van zoeken en navigatie functionaliteit voor mobiel gebruik is een complex proces. Er zijn veel unieke uitdagingen verbonden aan mobile design, zoals het overbrengen van belangrijke productinformatie met beperkte ruimte op het scherm; ervoor zorgen dat klanten weten wat klikbaar is en wat niet of compensatie voor de onvermijdelijke fouten die ontstaan bij het gebruik van een mobiel toetsenbord.

In dit whitepaper

  • Ontwerp een zoekbalk.
  • Maak gebruik van autocomplete functionaliteit.
  • Structureer categorie navigatie.
  • Haal het meest uit filters en facetten.
  • Organiseer productlijsten.
  • Geef producten de juiste naam.
  • Verbeter de laadsnelheid van producten.
  • Haal het meest uit de beperkte ruime op het scherm.

Download het whitepaper en combineer richtlijnen en best practices om zelf ook probleemloze ervaringen voor mobiele klanten te creëeren.

Download het whitepaper

Wil je deze whitepaper bekijken?

Wil je deze whitepaper bekijken?

Log in met je Emerce Account of vul het formulier in.

Meld je gratis aan

Voordat je deze whitepaper download...

Meld je gratis aan om Emerce video’s, whitepapers, rapporten en meer content te bekijken.

Gebruik minimaal 8 tekens, één hoofdletter, getal en speciaal karakter.

Je kunt dit document downloaden indien je akkoord gaat dat je gegevens worden verstrekt aan de sponsor Loop54. Deze kan je benaderen. Je kunt je toestemming ieder moment intrekken in overeenstemming met Loop54’s privacystatement. Daarnaast zet Emerce je gegevens in de Emerce database en stuurt je relevant nieuws, artikelen, vacatures, mails over onze events en whitepapers, mails van Emerce Academy en mails over overige Emerce producten, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Meer informatie lees je in de Emerce privacystatement.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Al een Emerce Account? Log hier in.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Je download staat klaar!

Klik op de knop om het document te downloaden.

Stephen Batley