Download

Download
0
4.7k
Channel: Search

Verbeter je mobiele zoekopdrachten en navigatieontwerp

Het aantal mensen dat op mobiele apparaten winkelt, blijft jaar na jaar toenemen. Analisten voorspellen dat mobiele apparaten tegen 2022 bijna 50% van de e-commerce verkopen zullen genereren. Het is zelfs zo’n belangrijke bron van online verkeer geworden dat Google eerder dit jaar mobile-first indexering lanceerde. Dit betekent dat het algoritme dat ‘s werelds populairste zoekmachine support, nu prioriteit geeft aan mobiele prestaties en deze boven desktop plaatst bij het rangschikken van webpagina’s. Hier kunnen sites die mobiel design niet prioriteren mogelijk door worden benadeeld.

Om concurrerend te blijven in dit veranderende retail landschap, is het van belang dat een website een soepele gebruikerservaring biedt voor mobiele klanten. Een website aanpassen voor mobiel zoeken en navigeren zijn essentieel voor een positieve gebruikerservaring op mobiele apparaten.

Wanneer mobiele klanten een e-commerce site bezoeken, zijn veel van hen op zoek naar een specifiek product. Bezoekers verwachten snel producten te kunnen lokaliseren en hun aankoop af te ronden. Recent onderzoek suggereert dat maar liefst 59% van de smartphone gebruikers de voorkeur geeft aan mobiele websites waarmee ze snel aankopen kunnen doen.

Maar het optimaliseren van zoeken en navigatie functionaliteit voor mobiel gebruik is een complex proces. Er zijn veel unieke uitdagingen verbonden aan mobile design, zoals het overbrengen van belangrijke productinformatie met beperkte ruimte op het scherm; ervoor zorgen dat klanten weten wat klikbaar is en wat niet of compensatie voor de onvermijdelijke fouten die ontstaan bij het gebruik van een mobiel toetsenbord.

In dit whitepaper

  • Ontwerp een zoekbalk.
  • Maak gebruik van autocomplete functionaliteit.
  • Structureer categorie navigatie.
  • Haal het meest uit filters en facetten.
  • Organiseer productlijsten.
  • Geef producten de juiste naam.
  • Verbeter de laadsnelheid van producten.
  • Haal het meest uit de beperkte ruime op het scherm.

Download het whitepaper en combineer richtlijnen en best practices om zelf ook probleemloze ervaringen voor mobiele klanten te creëeren.

Stephen Batley