Deel dit artikel
-

15 miljoen dollar voor YouTube voor games

Het Amerikaanse bedrijf Twitch heeft 15 miljoen dollar opgehaald bij investeerders voor een curieuze dienst: een YouTube voor het kijken van games.

Twitch is vergelijkbaar met YouTube, inclusief kanalen. Maar wat er aangebod wordt zijn geen videofilmpjes van de buurman, of de jongste clip van Lady Gaga. In tegendeel: Twitch toont gamers die World of Warcraft, Diablo III, Starcraft of Borderlands 2 spelen. Anderen mogen, net als bij een voetbalwedstrijd, toekijken en commentaar leveren.

Het bedrijf claimt twintig miljoen kijkers per maand, overwegend hardcoregamers die het interessant vinden om ‘wedstrijden’ van anderen te volgen.

De initiatiefnemers hebben ook Justin.TV opgericht, maar het twee jaar geleden aangekondigde Twitch is een aparte onderneming. Het bedrijf is nu klaar voor de volgende stap: Bessemer Venture Partners, Alsop Louie Partners en Draper Associates hebben vijftien miljoen dollar opgehaald waarmee nog meer programmeurs kunnen worden ingehuurd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Christian

Slim bedacht want daar is zeker vraag naar! Helemaal als mensen er achteraf zelf commentaar op geven via een voice over, soms hilarisch :). Kleine correctie trouwens in de 1e zin, dat moet volgens mij ‘aangeboden’ zijn :).

Roy

Twitch geeft iedere gamer de mogelijkheid zijn game ervaring te delen met anderen. Streamen terwijl je speelt. Dit kan ook via Xfire/JustinTV, maar Twitch biedt ook streams van de grotere LAN toernooien aan.

@Christian: met commentaar geven bedoelt de poster waarschijnlijk de chat functie die aanwezig is bij de streams.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond