Deel dit artikel
-

1,5 miljoen euro voor QR-startup TagTagCity

Het Brusselse TagTagCity heeft 1,5 miljoen euro opgehaald bij enkele Nederlandse en Franse investeerders. Het bedrijf maakt mobiele websites toegankelijk via stickers met een QR-code.

Een deel van de 1,5 miljoen euro voor het bedrijf komt volgens Le Soir van het Nederlandse Javest Investment Fund (onder meer van Eurobooking.com), daarnaast zijn enkele bekende Franse business angels betrokken bij de financiering.

De 1,5 miljoen komt bovenop een eerdere investering van 215.000 euro door iMinds en is te danken aan de deelname aan tartupbootcamp in Amsterdam, dat recentelijk rond NFC toepassingen draaide.

Want naast QR codes, zijn ook koppelingen via smartphones met een NFC-chip zijn mogelijk. Naast tekst- en videofragmenten kan worden gelinked naar Facebook, Wikipedia en Foursquare, of naar de eigen website. TagTagCity rekent daarvoor 5 euro per maand.

Deel dit bericht

1 Reactie

Cristian Vorstius Kruijff

Leuk initiatief, maar dat soort kant en klare oplossingen bestaan al langer. Tof natuurlijk dat daar geld in wordt gestoken, ik ben benieuwd wat eigenlijk de business case is. Een QR code met url aanpassingen metingen, verwijs mogelijkheden etc.heeft Qtag al in 2009 ontwikkeld. Ook heeft Qtag een klare starterskit voor QR-codes & mobiele pagina beheer ontwikkeld waarbij je onder meer mobiele sites kunt bouwen en QR-codes kunt genereren en beheren: http://qtag.nl/qrmcm .

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond