Deel dit artikel
-

‘1,7 miljoen Airbnb overnachtingen in Amsterdam’ (update)

In een jaar tijd is het gebruik van Airbnb in Amsterdam met 125 procent gegroeid. Niet minder dan 1,7 miljoen overnachtingen zijn vorig jaar in de hoofdstad geboekt via de site, zo blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur Colliers International en Hotelschool The Hague. Airbnb spreekt de cijfers tegen.

Airbnb zou daarmee 10,7 procent van de Amsterdamse overnachtingsmarkt in handen hebben, een verdubbeling ten opzichte van de 5,4 procent in 2015, aldus de NOS, die het onderzoek heeft ingezien.

In de eerste drie maanden van dit jaar werden 367.000 overnachtingen in Amsterdam geboekt, 34 procent meer dan in de eerste drie maanden van 2015.

Den Haag is de tweede Airbnb-stad van Nederland met 126.000 overnachtingen in 2016, een marktaandeel van 7,2 procent. Rotterdam staat op de derde plek met 116.000 overnachtingen, een marktaandeel van 6,5 procent.

Airbnb zegt dat de cijfers die komen van een bedrijf dat data verzamelt niet kloppen. Er hebben 770.000 mensen in Amsterdam iets gehuurd. In 2015 waren dat er 575.000, zegt Airbnb. Over het aantal overnachtingen wil Airbnb niets kwijt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Antonie de Man

Lang voordat de laatste crisis als zodanig werd geduid verkochten woningcorporaties leegkomende huurwoningen voor onwaarschijnlijke bedragen. De chaos op de huur- en koopmarkt is een direct gevolg van een zich terugtrekkende overheid, midden jaren ’90. Het succes van het Airbnb bedrijfsmodel kan niet los gezien worden van het beperkte toezicht van de overheid op deze sector. Dit (oneigenlijke) verdienmodel speelt de vastgoedmaffia in de hand. Het is tijd dat de overheid haar taak als de beschermer van grondrechten, i.c. wonen, serieus gaat nemen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond