Deel dit artikel
-

300 miljoen euro groeigeld voor ManoMano

De Europees werkende doe-het-zelf-site ManoMano heeft 300 miljoen euro groeigeld opgehaald. De leiding wil de marktpositie van zijn webwinkel in Duitsland en Engeland uitbreiden.

Het coronajaar 2020 was verre van een verloren jaar voor ManoMano. Consumenten bleven massaal thuis, ook in de zomerperiode, en staken een wezenlijk deel van hun geld in het opknappen van huis en tuin. Als marktleider in Frankrijk profiteerde het bedrijf hiervan, maar zag natuurlijk ook groei in België, Duitsland, Italië en Spanje.

De omzet verdubbelde in dat jaar van 600 miljoen in 2019 naar 1,2 miljard in 2020. Zestig procent van de omzet komt van thuismarkt Frankrijk.

Tot de investeerders in deze zogeheten Series F-ronde behoren onder meer Dragoneer Investment Group, Temasek, General Atlantic, Eurazeo, Bpifrance’s, Aglaé Ventures, Kismet Holdings en Armat Group.

ManoMano werkt volgens het marktplaatsmodel, bedient zowel consumenten als de B2B-markt en heeft een klantenbestand van zeven miljoen adressen. Het bedrijf is niet actief in Nederland.

Foto: Nenad Stojkovic (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond