Deel dit artikel
-

30.000 euro voor appidee Provinciale Staten

Appontwikkelaars kunnen een prijs winnen van 30.000 euro voor het beste idee voor een app waarmee inwoners, journalisten en andere geïnteresseerden informatie van Provinciale Staten eenvoudiger kunnen volgen.

De provincies Flevoland, Limburg, Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland hebben de informatie van hun Provinciale Staten beschikbaar gesteld als open data. Het gaat om informatie zoals moties, amendementen, besluiten, statenvragen en brieven. Inwoners, journalisten, Statenleden en andere geïnteresseerden kunnen nu via een zoekmachine informatie vinden over provinciale onderwerpen. Met de nieuw te ontwikkelen app moet deze informatie eenvoudiger te volgen zijn.

Vanaf 1 november kunnen app-ontwikkelaars ideeën inzenden voor de app-challenge via: challenge.openstateninformatie.nl. De deadline is 9 december. Een vakjury beoordeelt de inzendingen op 12 december.

Op vrijdag 9 november vindt in Utrecht een brainstormsessie met een inspiratieworkshop plaats. Daar wordt meer verteld over de wedstrijd en de databronnen, kunnen ideeën worden gedeeld en teams worden gevormd. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor deze sessie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond