Deel dit artikel
-

14 miljoen nieuwe Amazon Primeleden dit jaar

Sinds december 2019 heeft Amazon 14 miljoen Amerikaanse Prime-leden toegevoegd, volgens schattingen van Consumer Intelligence Research Partners.

Daarmee komt het totaal op 126 miljoen leden voor het loyaliteitsprogramma in de Verenigde Staten. Prime-leden vertegenwoordigen 65 procent van de klanten van Amazon. De retailer publiceert overigens zelf geen cijfers over zijn Prime programma.

Na enkele kwartalen van tragere groei, is het aantal lidmaatschappen in het meest recente kwartaal toegenomen, iets waartoe de coronapandemie ongetwijfeld heeft bijgedragen.

Wanneer een consument zich aanmeldt voor Prime, wordt het lidmaatschap zelden meer opgezegd. 64 procent van de consumenten die zich aanmelden voor een proeflidmaatschap converteren naar een betaald lidmaatschap, volgens CIRP, en 93 procent van de consumenten blijven betalen voor het programma na een jaar.

De cijfers zijn ontleend aan een enquête onder 500 Amerikaanse consumenten die een aankoop gedaan op Amazon.com tussen juli en september.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond