Deel dit artikel
-

3D-printers beginnen een beetje te verkopen

3D printen mag zich in een toenemende belangstelling verheugen en er gaat geen dag voorbij of er verschijnt wel weer een nieuwe aanbieder op de markt. Volgens Gartner zit er eindelijk schot in de verkopen: wereldwijd zullen dit jaar 56.000 printers van minder dan een ton worden verscheept.

De groei volgend jaar wordt geschat op 75 procent, met verscheepte 98.000 3D-printers van verschillende fabrikanten. Dit jaar groeide de markt met 43 procent naar 412 miljoen dollar.

Het is voor het eerst dat Gartner onderzoek heeft gedaan naar de 3D-printermarkt. De interesse voor 3D-printen is reëel, hoewel de hype de technische realiteit vaak overtreft. De nieuwsgierigheid zal echter plaatsmaken voor de behoefte aan gerichte toepassingen. Niet in alle sectoren zullen 3D-printers in gelijke mate doordringen. Het is nog geen consumentenartikel. Wellicht zal dat pas in 2016 het geval zijn.

Concurrentie zal zorgen voor druk op de prijzen. Ook zullen grote retailers wereldwijd 3D-printers aanbieden. Staples is er al mee begonnen, zelfs in Nederland.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ton

Ik ben benieuwd waar dat naartoe gaat met die 3D printers. Onlangs wel gezien dan de “goedkopere” modellen nog te wensen overlaten aan de kwaliteit die ze produceren (o.a. de CubeX 3D)!

Maar zoals in het artikel ook al wordt aangegeven, kan het goed zijn dat de hype de technische realiteit overtreft. We zullen zien!

@ Redactie Emerce: De laatste zin van het artikel klopt niet helemaal: “Staples er al nee begonnen, zelfs in Nederland.”.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond