Deel dit artikel
-

CES: 40 miljoen gebruikers voor Amazon Fire TV

Amazon Fire TV heeft inmiddels 40 miljoen gebruikers, 33 procent meer dan een jaar geleden. Dat maakte de retailer bekend op CES in Las Vegas.

Amazon TV is niet alleen hardware, het is tevens een dienst die al in 150 toestellen in tien landen wordt aangeboden. Met Anker maakte Amazon de Nebula Soundbar – Fire TV Edition.

Amazon kondigde ook een samenwerking aan met BMW en Fiat Chrysler Automotive voor de adoptie van Fire TV in auto’s. Uiteraard met handenvrije besturing via Alexa.

Rivian, de autofabrikant waarin Amazon een belang heeft, integreert Alexa in zijn elektrische wagens R1S en R1T. Via Alexa kunnen Amerikaanse gebruikers bij 11.500 Exxon en Mobil benzinestations betalen.

Een opmerkelijke samenwerking is ook die tussen Amazon en BlackBerry. Het gaat om een softwareplatform voor vervoerssystemen en digitale cockpits. Amazon’s AWS-technologie verschaft autofabrikanten toegang tot data uit sensoren.

Amazon Fire TV rivaal Roku kondigde op CES 15 nieuwe partners aan voor zijn Roku TV Ready programma. Het gaat om samenwerkingen in Noord Amerika, Mexico en het VK. Daarnaast komen er meer Roku modellen van TCL en Hisense.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond