Deel dit artikel
-

45 miljoen euro voor reisvergelijker GoEuro

De zoekmachine voor reizen GoEuro heeft 45 miljoen euro nieuwe groeigeld opgehaald om het, naar eigen zeggen, laatste stukje van de reismarkt online te krijgen.

Online vliegtickets boeken kan al meer dan vijftien jaar, auto’s huren ook. Maar een zoekopdracht uitvoeren voor een Europese reis die bus, trein, auto en vliegtuig met elkaar vergelijkt, kon tot voor kort niet. Dat is de belofte die GoEuro namelijk als eerste probeert in te lossen. En met schijnbaar succes, want een aantal bekende investeerders steekt 45 miljoen euro in het bedrijf.

In de Series B-ronde, tweede grote investeringsronde, investeert Goldman Sachs voor de tweede keer en stappen ook nieuw kapitaalverstrekkers in: Atomico, Yuri Milner (DST Global), Tom Stafford, Sebastian Siemiatkowski (Klarna) en Ilkka Paananen (Supercell). Dat zijn stuk voor stuk partijen die bekend zijn met het snel, effectief opschalen van platformen en daar geld aan verdienen.

GoEuro verdient geld aan iedere keer dat een consument doorklikt naar de site van een reisaanbieder en daar een ticket boekt. In Europa wordt jaarlijks 150 miljard euro uitgegeven aan internationale reizen. Daarvan hoopt de startup een graantje mee te pikken. GoEuro is actief in elf Europes landen, waaronder Nederland.

Waar Uber bemiddelt bij vraag en aanbod binnen steden, ziet GoEuro zichzelf als bemiddelaar in vraag en aanbod tussen steden.

Foto: Thomas 8047 (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jacob Lageveen

Ik had hier echt nog nooit van gehoord. Ik vind het dan ook een absurd hoog bedrag.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond