Deel dit artikel
-

4,6 miljoen smartphones verkocht in Nederland in 2013

In 2013 zijn er in Nederland in totaal 4,6 miljoen smartphones verkocht. Met name de introductie van toestellen met nieuwe mogelijkheden zoals 4G heeft in het laatste kwartaal voor een sterke positieve impuls gezorgd. Maar dat was zo’n beetje het enige lichtpuntje, aldus marktonderzoeker GfK.

In het laatste kwartaal van 2013 kwam de totale omzet van Consumenten Electronica (CE) uit op 396 miljoen euro. Dit is een daling van 10,9 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De feestdagen, die traditioneel voor een opleving zorgen, hebben in 2013 niet voor een stijging van de verkopen gezorgd. De totale omzet van CE-producten in 2013 betrof een kleine 1,5 miljard. Dat is 16,5 procent minder dan in 2012.

Meer dan de helft van de verkochte mobiele telefoons heeft inmiddels een scherm dat groter is dan 4-inch. In 2012 gold dit slechts voor 1 op de 3 toestellen. De phablets (smartphones met een schermgrootte tussen de 5.5 en 7 inch) hebben inmiddels ook een plaats veroverd in de markt van de mobiele telefonie. Eind  2013 waren meer dan vier procent van alle mobiele telefoons een phablet. De verwachting is dat meerdere merken in 2014 een phablet op de markt zullen brengen.

Binnen de CE-markt laten de innovatieve audio producten een stijging zien. Door de komst van apparaten met connectiviteit functionaliteiten zoals WiFi en Bluetooth worden er steeds minder traditionele audiosystemen verkocht. Versterkers en tuners waarmee je kan streamen via WiFi en Bluetooth laten laten eveneens een groei zien van respectievelijk 20,4 procent en 21,2 procent ten opzichte van vorig jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond