Deel dit artikel
-

53 procent van zakelijke apparaten geïnfecteerd met datastelende malware

Sinds 2020 is het aantal zakelijke apparaten dat is besmet met datastelende malware, ook wel infostealer genoemd, met een derde toegenomen. Dit blijkt uit inzichten van het Kaspersky Digital Footprint Intelligence team.

Volgens gegevens uit logbestanden van infostealers die circuleren op het dark web, is het aandeel zakelijke gebruikers dat is besmet met dergelijke malware sinds 2020 met 34 procentpunt gestegen.

In 2023 concludeerden experts dat elk tweede apparaat (53 procent) dat geïnfecteerd was met malware voor het stelen van inloggegevens, zakelijk was. Ook bleek dat het grootste aandeel infostealers-infecties werd aangetroffen in de Windows 10 Enterprise-versie.

Na het infecteren van één apparaat kunnen cybercriminelen toegang krijgen tot alle accounts, zowel persoonlijke als bedrijfsaccounts. Volgens de statistieken van Kaspersky bevat één logbestand de inloggegevens van een bedrijfsmail, waarbij die gegevens toegang geeft tot gemiddeld 1,85 bedrijfswebtoepassingen, waaronder webmailtoepassingen, systemen voor de verwerking van klantgegevens, interne portals en meer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond