Deel dit artikel
-

55 miljoen sms’jes verzonden met jaarwisseling

In de uren rond de jaarwisseling werden er circa 55 miljoen mobiele tekstberichtjes verzonden. Veel berichten werden later, met uren vertraging, afgeleverd.

Dat blijkt uit een inventarisatie die technologie-uitgave Tweakers.net gisteren deed. De onderzochte tijdspanne ligt tussen 22:00 uur op 31 december en 02:00 uur op 1 januari.

De onderlinge verdeling is als volgt:

  • KPN (incl. Hi en Telfort) – 23,5 miljoen
  • Vodafone – 15,3 miljoen
  • Orange – 5,5 miljoen

Dat zijn opgeteld 44,3 miljoen sms’jes. T-Mobile is niet meegenomen in de peiling. Aangezien T-Mobile, met de klanten van Orange daarbij opgeteld, ongeveer even veel klanten heeft als Vodafone staat de teller daar vermoedelijk ook rond de 15 miljoen.

In de laatste uren van 2007 en de eerste van 2008 werden er per minuut zo’n 230.000 sms’jes afgeleverd.

T-Mobile had een aparte actiesite ingericht waarop klanten, kort na middernacht, gratis 5 berichten konden laten versturen. Bij Telfort is het mogelijk om berichten op een zelf te kiezen tijdstip te laten verzenden. Dat systeem ging tijdens de eeuwwisseling behoorlijk creatief om de geplande aflevertijden.

 

Bron foto: drevuelto (CC)

Deel dit bericht

1 Reacties

Cobie

Veel hinder ondervonden tijdens de jaarwisseling. Sms'jes naar het buitenland werden pas in de loop van de volgende dag bezorgd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond