Deel dit artikel
-

Nederland organiseert grootste eHealth congres van Europa

Nederland organiseert in juni 2016 het grootste Europese congres op het gebied van eHealth. Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn (beiden VWS) willen dat nieuwe innovaties in de zorg breed toepasbaar worden voor de mensen die daar baat bij hebben.

Ook is er aandacht voor de veranderingen die dit voor zorgverleners met zich mee brengt. eHealth Week 2016 wordt georganiseerd in het kader van het voorzitterschap van Nederland van de Europese Unie.

In de Beurs van Berlage komen beleidsmakers, onderzoekers en de bedrijven vanuit de hele wereld samen. Aan eHealth Week 2016 zullen naar verwachting 2500 mensen uit meer dan 30 landen deelnemen.

Naast het driedaagse congres worden in dezelfde week ook twee nationale eHealth-dagen georganiseerd. Maandag 6 juni staat in het teken van initiatieven uit verschillende Nederlandse regio’s, met aanbieders en gebruikers van eHealth. De ondersteuning en het opschalen van eHealth start-ups in Nederland is het thema van de bijeenkomst op 7 juni 2016.

Het congres wordt georganiseerd door de Europese Commissie, HIMMS Europe en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond