Deel dit artikel
-

World of Flooring moet domeinnaam aan concurrent geven

De bedrijven World of Flooring (Het Vloerenarsenaal) en Pejo Beheer moeten het domeinnaam bebotraprenovatie.nl overdragen aan Bebo Parket. Dat heeft Rechtbank Overijssel deze week bepaald.

World of Flooring, een groothandel in hout, plaatmateriaal, vloeren en aanverwante artikelen, werd najaar 2015 naar eigen zeggen ‘onaangenaam verrast’ door een site genaamd bebotraprenovatie.nl, die door Pejo was geregistreerd. Daar werden namens World of Flooring traprenovatiesets en houten vloeren aangeboden. Advertenties voor de site verschenen op Facebook, Marktplaats en Twitter.

World of Flooring verklaarde niet bekend te zijn met de site, maar Bebo Parket had daar zo zijn twijfels over. ‘Cliënte heeft gegronde redenen om hieraan te twijfelen. Niet alleen omdat de bedrijfsgegevens van uw onderneming nadrukkelijk staan vermeld op de betreffende website, maar ook omdat de feitelijke handel via uw onderneming en zelfs vanuit uw vestigingsadres (Parkweg 169 te Enschede) plaatsvindt.’

World of Flooring hield vervolgens vol dat het een project van een stagiair betrof en het bedrijf er geen bemoeienis mee had. De voorzieningenrechter vond de verklaring niet erg aannemelijk. ‘Nu Bebo Parket en Bebo Traprenovatie allebei landelijk adverteren en in dezelfde regio, te weten Twente, zijn gevestigd en zij in dezelfde branche werkzaam zijn, is aannemelijk dat daardoor verwarring is te duchten bij het relevante publiek’

World of Flooring mag de aanduiding Bebo niet langer in handels- of domeinnamen gebruiken. De domeinnaam moet worden overgedragen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rieten Woonaccessoires

Stom, vooral omdat het behoorlijk slechte en waardeloze domeinnamen zijn. Het gaat om een “exact” keyword domein wat tegenwoordig door Google toch wordt afgestraft. Er zitten standaard penalties in Google als je op een bepaald zoekwoord gaat promoten wat exact overeenkomt met je domeinnaam.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond