Deel dit artikel
-

FIOD rolt bitcoin netwerk op

De FIOD heeft gisteren vijftien adressen doorzocht en tien aanhoudingen verricht in het kader van een grootschalig internationaal bitcoins onderzoek. De doorzoekingen vonden plaats in Rotterdam, Zoetermeer, Almere, Dordrecht, Zaandijk, Schiedam, Den Haag en Putten. Er is beslag gelegd op luxe voertuigen, contanten, bankrekeningen en op goederen.
 
In dit onderzoek, aangezwengeld door banken, zijn verschillende verdachten in beeld gekomen: de criminele ‘handelaren’ op het Dark Web die met bitcoins betalen en de zogenaamde ‘bitcoin-cashers’ die de bitcoins van deze handelaren omwisselen in contanten.

De bitcoincashers kopen bitcoins van handelaren die deze bitcoins vermoedelijk hebben verkregen door te handelen in illegale goederen op Dark Web, waarbij bitcoins als betaalmiddel worden gebruikt. De bitcoincashers verkopen vervolgens op legale bitcoinplatforms deze bitcoins voor euro’s aan wisselkantoren. De opbrengsten van deze verkopen worden na ontvangst op de bankrekening contant opgenomen. Vermoedelijk gaat het hierbij om vele miljoenen euro’s.

De bitcoinhandel is niet gereguleerd en onttrekt zich aan het toezicht van de regelgever en financiële toezichthouders. FIOD en OM zullen hun bevindingen daarom delen met AFM en de Nederlandse Vereniging van Banken.

Deel dit bericht

3 Reacties

Thomas

Ja, bijna altijd is bitcoin negatief in het nieuws, nu weer een bende opgerold. Maar ja, normaal betalen criminelen elkaar met cash, daar hoor je dan uiteraard niets over. Cash is nog veel meer anoniem en minder traceerbaar dan bitcoins. De grap is : ze hebben de bende juist dankzij bitcoin opgerold, maar dat kwartje moet nog gaan vallen, hahaha

Pietje Puk

Gevaar voor de establishment dus gaan ze het nu bestrijden. En het moet vooral in het negatieve daglicht worden gezet. Zodat het niet duidelijk wordt dat iedereen zijn eigen bank kan zijn en dus totale vrijheid kan verkrijgen. Er is een machtsstrijd gaande

john

ha Thomas, correct van jou, maar dat kwartje valt nooit denk ik. Scherp!!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond