Deel dit artikel
-

Airbnb draagt voor 380 miljoen euro bij aan economie Amsterdam

Airbnb Amsterdam heeft in het afgelopen jaar voor 380 miljoen euro bijgedragen aan de aan economische activiteit van de stad. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.

De gemiddelde Airbnb-host in Amsterdam heeft het afgelopen jaar 3.800 euro verdiend door een accommodatie voor 28 dagen te delen. Bijna een derde van de Amsterdamse Airbnb verhuurders geeft aan dat ze deze extra inkomsten gebruiken om rond te kunnen komen.

Airbnb faciliteerde het verblijf van ruim een half miljoen gasten, vertienvoudiging ten opzichte van 2013.

Bovendien blijkt dat hosts nieuwe bezoekers aantrekken die anders niet naar Amsterdam waren gekomen en eerder geneigd zijn om terug te komen.

Het nieuwe rapport van Airbnb is gebaseerd op interne data van 1 januari – 31 december 2015 en een onderzoek naar Amsterdamse hosts en gasten uitgevoerd in februari 2016.

De cijfers komen naar buiten op het moment dat steden als New York, Parijs en Amsterdam pleiten voor een informatieplicht voor het verhuurplatform.

Deel dit bericht

3 Reacties

Rene

De titel suggereert een feit. Als je verder leest blijkt dat het gaat om interne gegevens van Airbnb. Dus moet de titel beginnen iets zijn als: Airbnb: we dragen voor 380 miljoen euro etc. Dit ruikt naar een advertorial.

Fred

Natuurlijk zijn het interne gegevens. Wie moet ze anders aanleveren? Amsterdam heeft om dergelijke gegevens gevraagd en gekregen.

Ralph

Hoi Rene,

Niet teveel azijn tijdens het ontbijt drinken he?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond