Deel dit artikel
-

99Designs opent Nederlandse site

De marktplaats voor grafisch ontwerp 99Designs opent een Nederlandse site. Bedrijven die logo’s, webdesign of andere ontwerpen zoeken, kunnen terecht bij een volgende bemiddelaar in dit segment.

Creatieve ontwerpers krijgen er weer een kanaal bij om nieuwe klanten te vinden. Omgekeerd krijgen bedrijven er ook een punt bij waar ze hulp kunnen vinden bij het uitwerken van nieuw grafisch design. 99Design is inmiddels, vanwege durfkapitaal, een internationale partij geworden die nu ook zijn vleugels in Nederland uitslaat.

Concreet houdt dat in dat de site met euro’s overweg kan en dat de klantenservice bereikbaar is via een lokaal telefoonnummer en dat deze in het Nederlands wordt beantwoord.

Vandaag maakt directeur Patrick Llewellyn op The Next Web Conference de lokale lancering bekend. Deze volgt op de opening van lokale sites in Engeland, Frankrijk en Italië. Spanje staat vermoedelijk ook op de agenda, aangezien dat ook het werkterrein is van het overgenomen Europese 12design. Dat was een springplank naar de Europese markt.

Met gelokaliseerde versies van zijn handelssite wil 99Designs zich profileren als een aantrekkelijke bestemming met een groot, internationaal bereik. Net als op de andere markten vertellen opdrachtgevers op de site in detail welk soort ontwerp ze zoeken tegen welke prijs. Vervolgens werken geïnteresseerde ontwerpers hun eigen idee over de invulling in grote lijnen uit en dienen dat in. De ‘winnaar’ krijgt de betaalde opdracht gegund.

Net als in andere landen krijgt 99Designs hier te kampen met veel algemene en specialistische concurrenten. Tot de eerste categorie behoren bijvoorbeeld Odesk, Elance en Freelancer.nl en tot de tweede Brandsupply, Ontwerpen voor Geld en Crowdspring.

Foto: Jeremy Keith (cc)

Deel dit bericht

8 Reacties

Sjoerd

Eerder gewerkt met 99designs en het werkt erg goed. Leuk dat ze de NL markt op komen!

Rob Bogaers

Sluit ik me bij aan, briljant concept. Wel belangrijk te weten dat je tijd moet reserveren in je zoektocht naar het beste resultaat..

Ellis

Wat een toeval, vandaag is ook http://www.wannalogo.nl gelanceerd zag ik. Opgezet door twee Nederlandse ondernemers.

van Deurzen

@Ellis – wat bijzonder dat een net gelanceerde site meteen al wedstrijden heeft die verlopen heeft en tegelijk ook 6-8 reviews heeft op in totaal 5 opdrachten… beetje rrrraaaaarrrrr

Wouter

Mg de pret niet drukken toch? Het gaat erom dat het resultaat goed is.

Erik

Dit soort websites zijn ronduit schandalig, en de doodsteek voor veel (beginnende) ontwerpers. Het maakt de markt helemaal kapot. Iedereen ontwerpt, en doet zijn best, slechts 1 ontwerper wordt (meestal karig en beneden de marktprijs) betaald.

Je vraagt toch ook niet aan 100 bakkers een brood voor je te bakken, om vervolgens alleen te betalen voor het broodje dat je het lekkerst vind…

Gelukkig blijven ontwerpprofessionals er meestal uit de buurt. En zo hoort het.

Jules

99designs is absoluut geen zegen. Ik hoop dat ze binnenkort verbannen worden in nederland door te werken met dit soort piramide verdienmodellen.
resumerend, ik ben bekend met meerdere gevallen copyright fraude door 99desings waar ze ontwerpen van nederlandse ontwerpers hebben doorverkocht zonder dat de nederlandse ontwerpers hier van op de hoogte waren.
Verder hebben ze een afdeling die zich puur richt op copyright infringement door 99designs. Ik zou respect hebben voor de journalist die weet te achterhalen om de omvang hiervan is. Ook ben ik benieuwd of dit verdienmodel legaal is, zogenaamde wedstrijden waarvan bekend is dat een aanzienlijk deel nep is voor perceptieontwikkeling.

Gerrit Dirkx

Wij spelen anders ook al een geruime tijd mee op de crowdsourcing markt, begonnen in Duitsland en nu ook in Nederland terug te vinden via http://www.designonclick.nl.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond