Deel dit artikel
-

Aanzienlijke verliezen voor Catawiki

Veilingsite Catawiki heeft vorig jaar ruim 12 miljoen euro verlies gemaakt. Door eerdere verliezen smolt het vermogen van het Amsterdamse techbedrijf afgelopen jaren grotendeels weg. Dat blijkt uit onderzoek door RTL Z.

In het verleden heeft Catawiki flink wat geld opgehaald, onder meer bij een groep investeerders onder leiding van het Amerikaanse Lead Edge Capital.

Uit de jaarrekeningen die Catawiki deponeerde bij de Kamer van Koophandel blijkt dat de eigen omzet steeg van een kleine 17 miljoen euro in 2015 tot bijna 47 miljoen euro in 2017. Tegelijk liepen de verliezen op naar 20 miljoen euro.

Vorig jaar kwam de omzet uit op 45 miljoen euro. Maar onder de streep waren de cijfers opnieuw dieprood.

Eerder dit jaar werd de raad van commissarissen drastisch gewijzigd door het vertrek van vier toezichthouders: Jeroen van Onna (NOM), Lorrie Norrington (Lead Edge), oprichter Marco Jansen en investeerder Arthur Kosten (voorheen Booking.com). De belangrijke Amerikaanse grootaandeelhouder Lead Edge bleef in het toezichthoudend orgaan vertegenwoordigd.

In een toelichting op de aanhoudende verliezen omschrijft Catawiki zich als een ‘gezond en snelgroeiend bedrijf’. ‘Vanaf 2016 is een stijgende positieve lijn ingezet en we naderen een punt van 350 miljoen GMV in 2019. Bij onze investeerders zitten top-tier venture capital funds die ons groeipotentieel erkennen en sinds onze oprichting meer dan 85 miljoen euro hebben geïnvesteerd. Deze lange termijn investering heeft het voor ons mogelijk gemaakt om te investeren in het versnellen van de groei door talent aan te trekken en nieuwe markten te ontwikkelen.’

Ook zou Catawiki het punt van ‘duurzame winstgevendheid’ dicht naderen, een term die niet wordt toegelicht. ‘De laatste vier maanden van dit jaar hebben we een groei gerealiseerd van 25-30 procent. We hebben 138 mensen aangenomen in de laatste 12 maanden en momenteel staan er 54 vacatures open. Catawiki een sterk, gezond en snelgroeiend bedrijf is in een markt met nog veel potentieel.’

Deel dit bericht

2 Reacties

Reutelteut

Kwaliteit ligt buiten bij de Indische CEO, er moet geld binnenkomen hoe dan ook, te veel malafide verkopers en een hoop naieve kopers is het nieuwe business model bij de Indier. Smijt die vent buiten en haal kwaliteit terug binnen, anders draait 2019 weer lekker op verlies en is de boel praktisch failliet.

paul

Catawiki is een grote luchtballon, ze verleiden de consumenten met veilingen zonder limiet en hele hoge onrealistische taxaties van deze objecten. Ze schermen met veilingmeesters die dit zogenaamd getaxeerd hebben. Klopt niks van. Ze zoeken met het nieuwe geld wat ze krijgen steeds nieuwe klanten , terwijl ze door de oude klanten op te lichten vaarwel zeggen tegen deze klanten. Je kan pas groeien als je een gezonde basis hebt. Het heeft een hoog WeWork gehalte.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond