Deel dit artikel
-

ABN AMRO Digital Impact Fund vergroot belang in CrossLend

Het digitale handelsplatform van CrossLend werkt met transparante, genormaliseerde gegevens. De afwikkeling van transacties vindt plaats door middel van een speciale technologie op basis van securitisatie, die voor verschillende beleggingscategorieën geschikt is. CrossLend kan daardoor ‘multiple use cases’ aan zoals balansbeheer, capital-light lending (kredietverlening met een laag kapitaalbeslag), en internal asset mobilisation (het optimaal benutten van interne middelen).

Na de eerste investering in september 2018 participeerde het ABN AMRO DIF opnieuw in de afgelopen financieringsronde, die werd georganiseerd door Santander InnoVentures en bestaande aandeelhouders Lakestar en Earlybird.

ABN AMRO DIF is het durfkapitaalfonds van de bank dat strategisch investeert in innovatieve bedrijven die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten. Het fonds heeft belangen in onder meer Trifacta, Thetaray, Tealium, Tink, BehavioSec, solarisBank, Ockto en dus ook CrossLend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond