Deel dit artikel
-

ABN AMRO vergroot belang in Zweedse fintech Tink

De Zweedse start-up Tink haalt 56 miljoen euro nieuw groeigeld op en ABN AMRO is een van de investeerders. Het bedrijf wil zijn ‘PSD2-platform’ dit jaar snel verder Europees uitrollen.

Met de aankondiging van het nieuwe kapitaal lanceert Tink zijn financiële ontwikkelplatform in vijf nieuwe landen. De eerste buiten Scandinavië. Dat zijn: België, Duitsland, Engeland, Oostenrijk en Spanje. Ontwikkelaars en banken krijgen tegen betaling toegang tot een rijke API-set om verschillende nieuwe diensten mee te ontwikkelen.

De vier fundamenten onder het Zweedse platform zijn ‘account aggregation’, ‘payment initiation’, ‘personal finance management’ en ‘data enrichment’. Dat zijn typisch diensten die worden gebouwd op of met data uit de systemen van bankbedrijven. Lokale wetgeving voortkomend uit PSD2 ging in Nederland afgelopen december als hamerstuk door de Eerste Kamer.

Insight Venture Partners leidt de investeringsronde die, naar verluidt, het bedrijf waardeert op 240 miljoen euro. De zittende aandeelhouder Sunstone, SEB, Nordea Ventures en ABN AMRO Digital Impact Fund doen ook mee. ABN AMRO is behalve aandeelhouder ook klant van Tink, evenals onder meer BNP Paribas Fortis, Nordea en Klarna.

Het ABN AMRO Digital Impact Fund investeert in innovatieve start-ups die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten. Het fonds is vijftig miljoen euro groot en heeft belangen in Tink, BehavioSec, solarisBank, Ockto en Crosslend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond