Deel dit artikel
-

ABN AMRO Ventures uitgebreid met 50 miljoen euro

ABN AMRO breidt zijn corporate venture-fonds uit van 100 naar 150 miljoen euro. De investeringen moeten bijdragen aan de digitale transformatie van het bankbedrijf.

Het is de tweede uitbreiding sinds de oprichting van het fonds in 2015. Het is ook de tweede keer dat ABN AMRO vijftig miljoen euro in zijn investeringsfonds stak. Er wordt met name in fintechbedrijven geïnvesteerd.

Frank Verkerk, chief digital officer ABN AMRO en voorzitter investeringscomité ABN AMRO Ventures licht het besluit toe in een persbericht. “Het is prachtig om te zien hoe we met het fonds echt kunnen bijdragen aan de digitale strategie van de bank én aan de ontwikkeling van de vaak jonge innovatieve bedrijven waarin we investeren. Dat doen we door de innovatiekracht van deze techbedrijven direct aan te sluiten op concrete klant- of bankprocessen binnen ABN AMRO. Door de investeringen en samenwerking met onze portfoliobedrijven krijgen wij bovendien unieke toegang tot technologie en talent.”

Sinds de oprichting participeerde Ventures in vijftien groeiende techbedrijven. In 2020 zijn er 6 nieuwe bedrijven toegevoegd aan de portfolio en zijn 4 vervolginvesteringen gedaan om verdere groei te ondersteunen. Recent waren dat PrimaryBid in Engeland en Tink uit Zweden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond