Deel dit artikel
-

ABN versterkt relatie met startups

ABN AMRO heeft een samenwerking aangekondigd met zes startups. Op deze manier kan de bank haar klanten straks nieuwe producten en diensten leveren. De samenwerking is voortgekomen uit de Econic Launchpad, een programma waarbij snelgroeiende bedrijven hun onderneming samen met de bank verder te ontwikkelen. Op Emerce Financials licht Roland Booijen van ABN AMRO deze samenwerking toe.

Econic is een gezamenlijk initiatief van ABN AMRO en HighTechXL, dat in juni van dit jaar werd gelanceerd. Het is een open innovatief ecosysteem dat werkt als een katalysator voor innovatieve ideeën van binnen en buiten de bank.

De zes startups zijn:

InvoiceFinance: Via InvoiceFinance kan ABN AMRO klanten facturen betalen zodra ze zijn uitgestuurd. De oplossing is met zes relatiemanagers binnen ABN AMRO getest en heeft reeds aanvullende inkomsten gegenereerd.

ClearPredictions: helpt de bank bij data-analyses. Bijvoorbeeld om te bepalen waar nieuwe zakelijke kansen liggen of om te analyseren hoe er efficiënter kan worden gewerkt. In de testfase heeft het al geleid tot minder verspilling van de operationele capaciteit.

Amber Mobility: helpt ABN AMRO in 2020 klimaatneutraal te zijn. Zij doen dit door het mobiliteitsgedrag van de medewerkers van de bank te analyseren en een interne mobiliteitsservice te bieden.

Golden Egg Check: Het softwareplatform biedt ABN AMRO de mogelijkheid om de slagingskans van een businesspropositie te beoordelen. Het bedrijf heeft een aantal instrumenten ontwikkeld waarmee relatiemanagers van ABN AMRO een analyse kunnen maken van de propositie en de context, en relevante inzichten kunnen opdoen.

Expat Spouse Initiative(ESI): een netwerkorganisatie voor internationaal talent. Via deze samenwerking kan Econic internationale talenten aantrekken voor hun teams, projecten, hackathons, en andere evenementen. Bij toekomstige partnerschappen zullen de twee organisaties bouwen op de kracht van hun netwerken.

InvoiceSharing: daarmee kan ABN AMRO haar klanten een simpele en betaalbare oplossing bieden voor de digitalisering van facturering, met daarnaast waardevolle adviezen op basis van datagedreven inzichten. In januari gaan de eerste klanten met deze oplossing aan de slag.

Emerce eFinancials vindt 13 december plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Tickets zijn hier te koop.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond