Deel dit artikel
-

ACM adviseert telecommers bij delen 5G netwerken

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat telecombedrijven begeleiden die infrastructuur willen delen bij de uitrol van 5G. In de afgelopen maanden heeft de ACM hierover gesprekken gevoerd met verschillende partijen uit de sector.

De ontwikkelingen rond 5G leveren vragen op bij telecombedrijven die deze nieuwe generatie mobiele netwerken willen gaan aanbieden. Daarin samen optrekken kan voor telecombedrijven veel voordelen opleveren, maar dit mag niet ten koste gaan van de onderlinge concurrentie.

Ook worden randvoorwaarden gesteld voor de telecomaanbieders die gebruik willen maken van het 2G of 3G-netwerk van een ander, nadat deze aanbieders het eigen 2G of 3G-netwerk hebben afgeschakeld in de overgang naar 5G. De voortzetting van 2G of 3G-diensten via het netwerk van een ander kan van belang zijn voor de eindgebruikers die niet over 4G-telefoons beschikken.

In 2020 vindt een veiling plaats van mobiele frequenties die belangrijk zijn voor 5G. De ACM streeft er daarom naar om de leidraden in februari 2020 te publiceren, zodat marktpartijen ervan op de hoogte zijn bij het voorbereiden van de veiling.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond