Deel dit artikel
-

ACM stelt mogelijk paal en perk aan ‘extraatjes’ KPN en Ziggo

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat grote spelers KPN en Vodafone/Ziggo strenger controleren. De waakhond vermoedt dat ze kleinere spelers Tele2 en T-Mobile uit de markt drukken.

De ACM wil met name kijken naar extraatjes als ‘gratis’ Formule 1, buitenlands voetbal (Ziggo) en tv-series als Brussel (KPN). ‘De vraag is of T-Mobile en Tele2 daar tegen op kunnen en niet weggedrukt worden’, zegt Johan Keetelaar, directeur Telecom, tegen het AD.

Mogelijk gaat ACM eisen dat Vodafone/Ziggo zijn sportzender uit het standaardpakket haalt.

Branchevereniging NLConnect vond vorige maand al dat exclusieve premium content een vorm van misbruik van marktmacht is. NLConnect ziet een oplossing in must-offer regels: aanbieders van exclusieve premium content zouden moeten worden verplicht om hun programma’s onder gelijke voorwaarden aan alle providers aan te bieden.

De ACM werkt sinds eind vorig jaar aan een nieuwe analyse van de Nederlandse telecommarkt die begin 2018 klaar moet zijn.

 

Deel dit bericht

6 Reacties

Juan Azul

Nu is er marktwerking waar de consument iets aan heeft en wil men dit bestraffen waarbij de rekening weer naar de consument gaat. Beste ACM kijk eens o.a. naar alle bedrijven die na privatisering van overheidstaken zijn ontstaan. Het is allemaal alleen minder en duurder geworden. Straf de overheid en de verantwoordelijke ambtenaren eens af voor deze onkunde en bedrog van de burgers.

bert

@Juan.
Hoezo marktwerking? We hebben een duopolie (Ziggo/KPN) en de prijzen rijzen de pan uit, terwijl de kosten alleen maar afnemen. Ik heb nu 2 jaar op rij een prijsverhoging, in totaal 23%.
5 jaar geleden kon je voor internet een stuk of 10 partijen kiezen, en was een bare-bones verbinding met de rest van de wereld voor 20€/maand mogelijk.
Tegenwoordig is videocontent en telefonie zo makkelijk en haast gratis over een willekeurige dataverbinding te regelen, zouden we eindelijk all-in-one voor die 20€ kunnen hebben, dwingen ze je met harde hand naar steeds snellere en dikkere bundels met ouderwetse alles-in-een. Ik kan voor minder dan 40€/maand niet meer virtueel de deur uit. Enige concurent die er nog is is Tele 2 op 4G. Hopelijk hebben zij de ballen om via 4G de glasvezel/kabel markt te beconcureren voor vaste aansluitingen.

Sinon

Natuurlijk weer ingrijpen. Gebeurt er eindelijk iets goeds in de markt en dan zegt de ACM maatregelen te zullen nemen om de marktwerking teniet te doen. Vodafone ziggo doet niets verkeerds. Acm grijpt dan ook in bij de zorgverzekeraars. Die hebben alles in handen.
Het blijkt weer eens de minderheid bepaalt de democratie en ook de markt.
Schandalig

Herman - Acm

Werd tijd acm ingrijpt

Wim Vergunst

Bekacheltje! De extraatjes voor de klant moeten beschermd worden! Nu wordt het zgn “kleintje” T-Mobile voorgetrokken.

Henk

En ACM vind het wel prima dat het Ziggo kabelnetwerk gesloten blijft. Eis maar dat dat eens opengaat mensen bij ACM!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond