Deel dit artikel
-

Actie Consumentenbond tegen duur EU-mobiel internet

De Consumentenbond start een online petitie om een einde te maken aan duur mobiel internetten in het Europese buitenland.

De bond verzamelt komende weken stemmen met de actie #zeroroaming , zowel op het web als via Twitter. De consumentenorganisatie steunt hiermee een actie die is begonnen bij de zusterorganisaties in Spanje en Portugal en vrijdadgmiddag ook werd omarmd door de Franse en Griekse consumentenorganisaties.

Het doel is om een voorstel van toenmalig eurocommissaris Neelie Kroes door de Europese Raad van ministers te krijgen. Kroes stelde voor om per eind 2015 mobiel internetten, bellen en sms’en in alle EU-landen even duur te laten zijn als in iemands thuisland. Een pure implementatie van een single digital market die internationaal ondernemen bevordert.

De Europese Commissie en het Parlement steunen Kroes’ voorstel maar de Council, de Europese ministers, kiezen voor de belangen van de telecombedrijven. Daarmee kiezen ze voor bill shocks, het in stand houden van buitenlandbundels en digitale drempels tot zeker 2018.

De ministers praten volgende week weer over deze materie. De consumentenbonden verzamelen zo lang de gesprekken nog lopen steunbetuigingen om druk uit te oefenen op de politici.

Foto: Aazam Yaqoob (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond