Deel dit artikel
-

Actiecomité zet definitief door met Freedom Internet

Actiecomité XS4ALL Moet Blijven zet de oprichting van de onafhankelijke internetaanbieder Freedom Internet door, nu de gang naar de Ondernemingskamer door de ondernemingsraad van XS4ALL niet succesvol is gebleken.

Freedom Internet zit inmiddels zeer ruim boven het minimum aantal geldschieters dat nodig is om de provider van de grond te tillen. Er is al kantoorruimte gehuurd in Amstelveen en de eerste medewerkers van Freedom Internet zijn inmiddels in dienst. De meesten van hen zijn afkomstig van XS4ALL. De organisatie hoopt vanaf maart abonnementen te verkopen.

KPN heeft aangegeven wel nog weer met XS4ALL’ers in gesprek te willen, maar het actiecomité verwacht daar geen serieuze beleidswijziging van. ‘Hooguit dat KPN gezien alle commotie bijvoorbeeld de merknaam XS4ALL wil laten bestaan, misschien zelfs met eigen helpdesk en woordvoering, maar uit een gesprek dat we als actiecomité vorige maand met KPN hadden, bleek dat ze hoe dan ook op technisch gebied door willen gaan met integratie,’ schrijft Kirsten Verdel namens Freedom Internet.

XS4ALL kan zonder eigen technische infrastructuur en software niet de kwaliteit leveren zoals klanten die gewend zijn, stelt het actiecomité, dat spreekt over een verdere uitholling van de provider, de kaasschaafmethode die al jaren wordt toegepast. ‘Steeds een beetje minder.’

De ondernemingsraad van XS4ALL wilde voorkomen dat XS4ALL wordt geïntegreerd binnen KPN en dat het merk XS4ALL ophoudt te bestaan. De ondernemingsraad wilde ook dat er een onderzoek zou komen naar het beleid en de gang van zaken van KPN en XS4ALL en (onder meer) een tijdelijk bestuurder van XS4ALL te benoemen. Beide verzoeken zijn afgewezen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond