Deel dit artikel
-

Adecco koopt digitaal bijscholingsinstituut

Adecco Group koopt het Amerikaanse bedrijf General Assembly voor 335 miljoen euro. Daarmee krijgt het een bedrijf in handen dat cursussen geeft om te leren programmeren, maar ook online marketing en ondernemen.

Op- en bijscholen in het digitale domein. Zo beschouwt Adecco Group het werk dat General Assembly levert en dat is nu onderdeel van het portfolio van de Zwitsers.

Het Amerikaanse bedrijf, zeven jaar oud, zal als een zelfstandig eenheid blijven opereren. De start-up is beloofd dat het sales mag bedrijven op Adecco’s klantenbestand met honderdduizend bedrijven. Immers, er is wereldwijd grote vraag naar mensen die kunnen programmeren, ontwerpen en analyseren. Adecco is met verschillende labels wereldwijd actief.

Bij General Assembly studeerden in de afgelopen jaren vijftigduizend cursisten af. Met de extra digitale bagage worden zij in staat geacht om sneller of een betere baan te vinden.

Het bedrijf realiseerde in 2017 een omzet van tegen de honderd miljoen dollar en claimt dat het drie jaar achter elkaar zeker dertig procent groeide.

Foto: oist (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Frank

Omzet van bijna 100 mio in 2017 vind ik twijfelachtig, gezien het genoemde aantal van 50k cursisten in enkele jaren. Stel dat al die 50.000 cursisten in 2017 een cursus deden dan zou die cursus gemiddeld 2000 euro gekost hebben.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond