Deel dit artikel
-

Adidas verbiedt vrijwel alle online handel in zijn producten

Nieuwe en tweedehands producten van Adidas en Reebok zijn vanaf begin 2013 niet meer op Marktplaats, eBay of Amazon te vinden. Adidas Group gaat ongeautoriseerde online handel verbieden in een poging de merkperceptie op peil te houden.

Op 1 januari 2013 gaan de nieuwe regels voor internethandel in bij Adidas Group. Het betreft producten van de merken Adidas en Reebok. De handelsbeperkingen gelden vanaf dan voor Europa en, op een nog te bepalen moment, voor de hele wereld. Dat berichten Duitse media.

Handelaren mogen enkel nog hun spullen verkopen via geautoriseerde dealerkanalen. Daarop kan Adidas bepalen hoe de ‘winkel’ er uitziet, welke producten er liggen en tegen welke prijs. Nu kunnen handelaren nieuwe goederen bijvoorbeeld nog op Marktplaats of Amazon aanbieden tegen zelf te bepalen prijzen. Dat zou het imago van Adidas en Reebok negatief beïnvloeden.

In de modewereld zijn dit soort online handelsbeperkingen algemener, met LVHM en L’Oreal als voortrekkers op dit gebied. Deze bedrijven voerde rechtzaken tot bij het Europese Hof om eBayhandel in hun artikelen te verbieden.

De omzet van de Adidasgroep steeg in de eerste drie maanden van het jaar met veertien procent tot 3,8 miljard euro. Het bedrijf maakte niet bekend hoeveel daarvan via digitale kanalen werd gerealiseerd.

Foto: meticcio (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

peter

Alsof ze het recht zouden hebben mij te verbieden mijn oude adidas op marktplaats te verkopen..
dat lukt de gameindustrie niet eens..
en maar goed ook.. doorgedraaide kapitalisten..

Oli4B

Denk inderdaad dat er een foutje in het artikel zit, kan mij nauwelijks voorstellen dat nieuwe producten niet mag maar ala, maar dat ik mijn tweedehands Adidas patta’s niet zou mogen verkopen lijkt mij kul. Ander ding is … wie wil er tweedehandssportschoenen kopen …

Hansolo

Mijn inziens niet echt eenn slime set.
Er zijn zoveel leuke Alternativen..en als ik, hard werkende die nauwelijks door de week in de winkel komt….niet meer online dit product kan bestellen … wat naar verwachting dan ook nog eens duurder wordt dan ..kijk ik toch naar al die 1000 andere leuke merken ?!?!?….Zo sterk is de binding met een merk toch niet ?!?… zelfs Apple heeft te verduuren gezien hun arrogantie …(en matige usability)…loopt nog steeds goed…maar als het minder wordt is het DE algemeene Economie schuld …todat “SAAB” failliet is …Nou ja komen er andere merken zoals HUAWEI aanwaaien … wij houdne toch allen van chinees ?!? LOL… FAREWELL ADIDAS…

dennis

Fender heeft dezelfde actie genomen en volgt dit ook strikt in Nederland. Ik begrijp de actie wel, maar zal je ook als merk alternatieven moeten bieden voor de winkeliers om de verloren omzet terug te kunnen halen.

Dat consumenten hun tweedehands schoenen niet op marktplaats zouden mogen zetten is natuurlijk niet aan de orde. Artikel is wat scheef geschreven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond