Deel dit artikel
-

Adverteerders financieren nieuw mobiel gameplatform

Het in Rotterdam gevestigde bedrijf Bor3d heeft een mobiele downloadportal gelanceerd met zo’n vierhonderd spelen. De games zijn gratis. Inkomsten moeten komen uit advertenties die aan het begin en einde van een spel te zien zijn.

Bij de officiële lancering van de mobiele portal Thumbgames.mobi, wilde Bor3d nog geen namen noemen van adverteerders. Hoewel spelers games moeten downloaden, wordt er voordat een speler begint met een game, een internetverbinding gemaakt. Op die manier kunnen advertenties worden getoond.

"De markt voor mobiele spellen is booming, maar iedereen zoekt nog naar een goed businessmodel," zegt Harry Lips, marketing manager van Bor3d. "Wij denken dit met advertenties te kunnen realiseren."

Bor3d denkt dat mobiele internetters bereid zijn naar mobiele advertenties te kijken. Het bedrijf baseert zich daarbij op een onderzoek dat onlangs door de Online Publishers Association (OPA) naar buiten is gebracht. Uit dat onderzoek bleek dat een derde van de Europeanen advertenties op mobiele telefoons wil bekijken in ruil voor gratis mobiele content.

Een andere partij die in Nederland onlangs een mobiel platform lanceerde is SBS6. Het televisiebedrijf laat gebruikers wél betalen voor content. Wie anderhalf euro per maand betaalt, heeft toegang tot het grootste deel van de foto's, videootjes en tekstberichten op het platform. Op het platform verschijnen ook advertenties. SBS6 gaf bij de lancering aan dat het, net als veel andere partijen, wil ontdekken hoe verdiend kan worden aan mobiel.

Aantal categorieën
De games op Thumbgames zijn onderverdeeld in categorieën zoals actie-, arcade-, retro-, puzzel-, en casinospellen. Volgens Bor3d worden de games geleverd in een formaat dat past bij de mobiele telefoon.

Het bedrijf Bor3d heeft eerder andere mobiele sites opgezet, waaronder Vibrafoon en Sexyshortcuts.

Deel dit bericht

4 Reacties

Emanuel

Ik zie absoluut niet de waarde van een nieuw gameplatform. Ik vraag me dan ook af welke adverteerders ze zover hebben gekregen, om te investeren in de zoveelste gameplatform.

Marcel Franicker

Wow, cool zeg! :)Eindelijk eens geen grote bedragen per spel betalen. Het werkt overigens prima op mijn Sony Ericsson w800i, heb het net uitgeprobeerd. Ook leuk dat het in het grotendeels nederlandstalig is, zal veel jongeren aanspreken.

Yepster

@Marcel,SE w800i toestel is kennelijk lastig voor de kenners dat je het zo specifiek meldt…. Leuk dat jullie je eigen producten aanprijzen (not) P.s.Pas je hotmail account aan als je dat doet, het is nu iets te obvious….(bor3d vs diedaniel_3d).

emanuel

@ Marcel Franicker  Wat kinderachtig om je eigen producten aan te prijzen.  @ Yepster je hebt Marcel goed te pakken, zo goed dat die gelijk niet meer reageerd 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond