Deel dit artikel
-

Aegon Bank publiceert iPhone-applicatie

Aegon Bank is de vierde Nederlandse bank die zijn klanten laat bankieren via hun iPhone.

De bank publiceert zijn bankiersoftware voor de iPhone. Eigenaren van Android-, RIM- en Windows-telefoons komen later aan bod. De iPhone-bellers kunnen saldo’s inzien van betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen. Het is het onmogelijk transacties te verrichten

In een toelichting zegt de bank: “Het introduceren van de Aegon iPhone App is onderdeel van de mobiele strategie van Aegon Bank. Deze is er op gericht om klanten de mogelijkheid te bieden hun financiën mobiel te regelen”.
 
Drie andere Nederlandse banken gingen Aegon al voor met mobiele applicaties. Hun financiële aanbod in de iTunes-downloadwinkel:

  • Rabobank met 6 applicaties: Bankieren, Cycling, Sport, Hockey, Rekening Delen en Sms Betalen
  • ABN Amro met 3 applicaties: Saldo, Beurstrends, Store Locator
  • ING Bank met 3 applicaties: Saldo, Stufi en ING Fondsen

Foto: odalaigh (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

slimme consument

Worden dan alle data ook op servers van Apple opgeslagen ? Apple heeft bepaalde regels voor wat er wel en niet via hun apps mag stromen dus kan het bedrijf de datastromen controleren, analoog uitgedrukt: "een oogje in het zeil houden".  Hebben de banken dit aspect geregeld in waterdichte contracten, of is het "ogen dicht, gewoon doen want we moeten mee met de concurrentie, als er grote problemen komen zien we dan wel weer" ?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond