Deel dit artikel
-

AH To Go eerste met pin- en kassaloos shoppen

Albert Heijn claimt een Europese primeur met pin- en kassaloos winkelen bij AH To Go. Meer supermarkten in Europa zullen volgen.

Klanten van de twee AH To Go’s in het Amsterdams Medisch Centrum kunnen de – wat heet – snelste winkelervaring beleven. In twintig seconden kunnen ze de winkel binnenlopen, spullen pakken, betalen en weer weglopen. Zonder de portemonnee te trekken.

Technologie van CM.com zorgt ervoor dat de klanten kunnen betalen met óf een AH To Go-app of een fysieke kaart. De app, speciaal voor dit doel ontwikkeld, is vooralsnog enkel beschikbaar op Android. Hij werkt naast de bestaande To Go-app. Het ligt voor de hand dat die twee op enig moment worden geïntegreerd.

Volgende week volgt de AH To Go bij het metrostation op Amsterdam CS. Het doel is om alle tachtig AH To Go’s met deze winkel- en betaaltechnologie uit te rusten. Testen hiermee lopen sinds eind 2017 op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam.

Jeroen van Glabbeek, directeur van CM.com, licht aan Emerce toe: “Het systeem werkt met een slim etiket op de schappen, electronics shelf labels of ook wel ESL genoemd. Zodra je je pas of app daarvoor houdt wordt het item digitaal aan je winkelmandje toegevoegd. Nu geschiedt de afrekening nog als automatische incasso, maar we werken er naartoe om het als pinnen werkt. Een gegarandeerde betaling.”

Voor CM.com komen in het project met Albert Heijn tien van zijn losse producten bij elkaar in een groter geheel.

“We gaan dit ook aanbieden bij andere supermarkten in Europa. Ook in Nederland, want Albert Heijn wil niet concurreren op betalingen. Je kunt dit dus ook bij andere supermarkten hier verwachten, maar bijvoorbeeld ook bij bezorgers. Je neemt een order aan en zodra de bezorger vertrekt, vindt automatisch de betaling plaats. Geen contanten aan de deur meer.”

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond