Deel dit artikel
-

Airbnb biedt nu ook vergaderruimten aan

Airbnb wil het zakelijke aanbod uitbreiden. Naast accommodaties gaat het boekingsplatform onder andere ook teambuildinguitjes en vergaderruimten aanbieden. Dit is de reden dat de Deense start-up Gaest.com is gekocht voor een onbekend bedrag.

Airbnb for Work, het corporate programma van Airbnb, maakte onlangs bekend dat 700.000 bedrijven wereldwijd hieraan meedoen. Meer dan 300.000 daarvan hebben direct contact met Airbnb voor het managen van hun reizen.

Met de overname van Gaest.com zet Airbnb nu ook de stap naar vergaderruimten en -locaties. Gaest.com is een online marktplaats waar inspirerende vergaderplekken voor korte periodes (uren, dagen) kunnen worden geboekt. Dit kan voor een meeting zijn, maar ook voor bijvoorbeeld teambuilding, een conference call of een fotoshoot.

Het aanbod van Gaest.com beslaat naar eigen zeggen acht landen en meer dan drieduizend locaties. In Nederland heeft het platform echter slechts één locatie, in Amsterdam.

De werkwijze is vergelijkbaar met die van de accommodaties op Airbnb: verhuurders van vergaderlocaties kunnen zich gratis aanmelden op Gaest.com. Boekers betalen een service fee van 6 procent, waarmee Gaest.com naar eigen zeggen de operationele kosten afdekt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond