Deel dit artikel
-

Airbnb-accommodaties via Concur boekbaar voor zakenreizigers

Zakenreizigers kunnen nu ook via Concur Airbnb-accommodaties boeken. Vanaf augustus is het aanbod van het deelplatform beschikbaar in de online booking tool van Concur.

Uit cijfers van Airbnb blijkt dat het aantal zakenreizigers dat in Airbnb-accommodaties verblijft in het tweede kwartaal van 2017 is gegroeid met 33 procent vergeleken met vorig jaar. Werknemers van meer dan 250.000 bedrijven in meer dan 230 landen en regio’s gebruiken Airbnb voor hun werk.

Bedrijven die gebruik willen maken van de nieuwe boekingsmogelijkheid, moeten dat aangeven bij Concur. Vervolgens bepaalt het reisbeleid welke accommodaties worden getoond.

De zorgplicht die bedrijven hebben richting hun medewerkers is een veelgenoemd argument om geen gebruik te maken van Airbnb. Deze accommodaties hoeven immers niet aan dezelfde strenge veiligheidsregels te voldoen als hotels. Volgens Airbnb is daarom een lijst van ‘business travel ready’ accommodaties opgesteld. “Deze moeten een aantal functionaliteiten hebben, zoals werkende brand- en koolmonoxidemelders, de mogelijkheid om 24 uur per dag in te checken, een werkplek, betrouwbare wifi en extra’s zoals shampoo, conditioner en een haardroger.”

Daarnaast werkt Airbnb samen met zakenreisagenten BCD Travel, American Express en Carlson Wagonlit Travel, zodat de bedrijven data ontvangen over Airbnb-boekingen en weten waar het reisbudget wordt uitgegeven. Dit betreft dus geen boekingsmogelijkheid zoals bij Concur wel het geval is.

Concur is gespecialiseerd in zakenreis- en declaratiemanagement. Het bedrijf is sinds 2014 onderdeel van SAP.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond