Deel dit artikel
-

Kwart hotels ervaart concurrentie van sites als Airbnb

Bijna een kwart van de hotels in Nederland zegt in 2016 concurrentie te hebben ervaren van onlineplatforms als Airbnb, HomeAway en Wimdu. Dat blijkt uit cijfers van CBS.

Ruim 16 procent van die aanbieders, zoals hotels, bungalowparken en campings, hebben in 2016 concurrentie ondervonden van het aanbod op sites als Airbnb. Dit geldt met name voor hotels (24 procent) en in mindere mate voor groepsaccommodaties (4 procent) en campings (6 procent).

Accommodaties in de vier grootste gemeenten en in Maastricht ervaren naar verhouding meer concurrentie dan accommodaties in andere steden. In Maastricht ging dat in 2016 op voor 36 procent van de logiesaccommodaties; in Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam voor drie op de tien. In de overige steden was dit slechts 14 procent.

Vooral middelgrote hotels, met twintig tot honderd slaapplaatsen, zeggen in 2016 concurrentie te hebben ondervonden van sites zoals Airbnb, Wimdu en HomeAway (37 procent). Bij kleine hotels met minder dan tien slaapplaatsen is dat minder dan een op de vijf; bij grote hotels met meer dan 200 slaapplaatsen een op de vier.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jos

Krokodillentranen!!!

Toen ik kortgeleden naar Maastricht toe wilde waren er geen kamers meer vrij. Ik ben niet geweest en baal er behoorlijk van. De kamer die ik nog wel krijgen kon om alleen te slapen was rond de € 300,– per nacht met een ontbijt van ruim € 30,– wordt wakker. En dat om even in Maastricht te zijn, men prijst zichzelf de stad uit. Oh neen er zijn zoveel mensen het blijft toch wel lopen als de een het niet geeft is er wel een andere gek en weer een ander gaat naar AirBnB die hier zijn voedingsbodem vindt.

Even daarvoor in Amsterdam Alles vol. “Oh, u komt alleen en voor maar twee nachten dan doen we het niet als u nu drie nachten met twee personen boekt kan het nog wel”.

Ofwel huichelaars, en maar klagen om de prijzen op te kunnen drijven en makkelijk te kunnen verdienen!! Dit is dus de voedingsbodem voor AirBnB e.d.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond