Deel dit artikel
-

Al gelijk rechtszaken rond overname Beats

Apple heeft al gelijk een rechtszaak aan zijn broek nu de overname van Beats Electronics een feit is. Steven Lamar, medeoprichter van Beats en Jibe Audio, wil vier procent royalty’s over verkochte hoofdtelefoons.

Lamar zag zijn kans schoon toen enkele dagen geleden duidelijk werd dat Apple Beats Electronics inderdaad zou overnemen. Hij claimt voor een belangrijk deel verantwoordelijk te zijn voor de identiteit van Beats en wil ook een vergoeding voor toekomstige hoofdtelefoons. Lamar initieerde ook de eerste contacten met Apple om de hoofdtelefoons in de Apple Stores te kunnen verkopen.

Er is nog een rechtszaak tegen Beats van voormalige CEO David Hyman. Die wil twintig miljoen dollar omdat hij na de overname van zijn bedrijf Mog aan de kant werd gezet.

Volgens The Wall Street Journal heeft Apple veel te veel betaald voor Beats. Het bedrijf zou een marktwaarde van vijfhonderd miljoen dollar hebben en zeker geen miljarden. De dienst is bovendien nog erg klein met nog geen 250.000 betalende gebruikers.

Beats Cross by Eriq Gardner

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond