Deel dit artikel
-

‘Onderhandelingen Apple en Beats bijna voltooid’

De onderhandelingen tussen Apple en Beats, het hoofdtelefoonbedrijf van rapper Dr. Dre, lijken in een finale fase beland. Dat schrijft TechCrunch op basis van anonieme bronnen. Toch zouden de gesprekken al diverse keren vast zijn komen te zitten.

Volgens TechCrunch is het Apple niet te doen om de hoofdtelefoons, die door kenners worden gekraakt, of om de streamingdienst van Beats, maar om de talenten erachter, namelijk Jimmy Iovine en Romelle Young, alias Dr. Dre. Hun aanstelling zou passen binnen het beleid om voor elk bedrijfsonderdeel binnen het bedrijf gezichtsbepalende mensen aan te trekken. Zo zijn recentelijk ook Angela Ahrendts van Burberry, voormalige Leica-techncus Ari Partinen, Nikes Ben Shaffer, en Paul Deneve van modehuis Yves St. Laurent binnengehaald. Zo zou Iovine vooral erg goed zijn in onderhandelingen met muzieklabels.

Apple worstelt met zijn iTunes-winkel, die links en rechts lijkt te worden gepasseerd door streamingdiensten als Spotify en Deezer.

Eerder dit jaar zou Beats al hebben onderhandeld met Samsung, maar dat heeft niks opgeleverd.

Algemeen wordt verwacht dat Apple de overname (indien beide partijen akkoord zijn) bekend zal maken op zijn ontwikkellaarsconferentie begin juni.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond