Deel dit artikel
-

Albert Heijn bouwt landelijk digitaal schermennetwerk

Albert Heijn bouwt een digitaal schermennetwerk waar de supermarkt zelf maar ook derde partijen hun boodschappen aan shoppers kunnen tonen.

De keten laat de schermen op dit moment installeren als onderdeel van de vernieuwingsslag die wordt doorgevoerd. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2019 hangen er ongeveer achthonderd schermen in ruim driehonderd winkels. “Het gaat een vast component worden in onze nieuwe winkels”, aldus een woordvoerder.

De afdeling Albert Heijn Media Services is verantwoordelijk voor de exploitatie. Account director Anne van Haeften profiteert daarbij van de expertise van onder meer Bas Oudejans. Hij was tot voor kort de general manager van Triad Retail Media (onderdeel WPP) in Noord-Europa en werkt nu voor AH. Triad is een Amerikaans bedrijf dat digitale retailmedia aanlegt bij winkelketens.

Geen van de beeldschermen is uitgerust met extra sensoren of antennes.

De supermarkt legt het waarom van het schermennetwerk uit: “Met digitale schermen zijn we in staat om nog relevantere en lokale communicatie te tonen aan onze klanten. De overall gedachte is: de juiste boodschap, op de juiste plek, op het juiste moment. Met een spreekwoordelijke druk op de knop kunnen we communicatie naar de winkel sturen, met papieren communicatie is dat een stuk complexer.”

In de carrousel met reclameboodschappen zijn behalve mededelingen van AH zelf ook uitingen van derde partijen te zien. Het is nog niet bekend hoe de verhouding eigen:derden is en evenmin of zij die ruimte programmatic kunnen inkopen of niet.

Digital out of home, waar dit mediatype onder valt, laat jaarlijks een groei van dubbele cijfers zien qua mediabestedingen. Het digitaliseren van dit kanaal speelt daar een grote rol in. Adverteerders of hun mediabureaus kunnen met een simpele handeling hun digitale bereik vergroten naar dit medium met reclamemateriaal dat ze toch al lieten ontwikkelen.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Vertical video rules! Weer een mooie plek erbij.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond