Deel dit artikel
-

Albert Heijn had meeste uitgaven offline reclame feestdagen: 14,4 miljoen

Supermarktketen Albert Heijn heeft in december 2021 het meest uitgeven aan offline advertenties rondom de feestdagen: ruim 14,4 miljoen euro. Het gaat hierbij om bruto mediabestedingen in de traditionele offline media (radio, televisie, bladen), ‘Out of Home’ (zoals Abri’s) en bioscoopreclame. Dit blijkt uit data van onderzoeksbureau Adfact.

Van alle branches is er in de detailhandel in december het meest uitgegeven aan offline reclame gericht op de feestdagen, ruim 104,5 miljoen euro (of 60,6 procent van de totale mediabestedingen gericht op feestdagen). Op een tweede plek: sport en spelartikelen. Hier is ruim 14,3 miljoen euro besteed (goed voor 8,3 procent van de totale bestedingen aan feestdagen) en op een derde plek de media, met ruim 11,1 miljoen euro (6,4 procent van het totaal gericht op feestdagen).

Binnen de detailhandel hebben levensmiddelenzaken het meest uitgegeven aan ‘feestdagenreclame’; met supermarktketen Albert Heijn aan kop. Van de totale 59,7 miljoen uitgegeven in deze sector, heeft de AH 14,4 miljoen uitgegeven aan reclame rondom de feestdagen in december.

Ondanks het forse bedrag, zijn deze mediabestedingen alsnog net iets minder dan die in 2020. Een jaar eerder gaf de supermarkt hier 14,9 miljoen euro aan uit. N

ummer 1 ‘mediabesteder’ van 2021, de grootste concurrent van Albert Heijn, Jumbo, staat op een tweede plek in dit ‘rijtje’. Jumbo Supermarkten gaf in december ruim 12,5 miljoen euro uit aan offline reclame rondom de feestdagen. In 2020 was dit nog 12,3 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond